Zeeheks Ursula wordt héél anders in live-action 'The Little Mermaid'

Zeeheks Ursula wordt héél anders in live-action 'The Little Mermaid'

Melissa McCarthy speelt de iconische Disney-schurk in de live-action versie.

De live-action versie van Disney's The Little Mermaid zal een nieuwe twist geven aan Ursula, de iconische schurk uit de film. Dit nieuwtje zat verborgen in het bericht van Deadline dat Jessica Alexander aan de cast is toegevoegd.

Naast Alexanders casting werd namelijk genoemd dat Ursula nu een tante is van Ariel (Halle Bailey). In de tekenfilm is Ursula een zeeheks die Ariel wil saboteren om haar vader koning Triton over te nemen als heerser van de zeeën.

Het interessante aan deze wijziging in de relatie tussen Ursula en Ariel is dat de insteek van de live-action film werd overwogen voor de animatieklassieker. In het oorspronkelijke sprookje van Hans Christian Andersen had Ursula overigens helemaal geen naam en had ze slechts een kleine rol in het verhaal.

Als Ariel en Ursula in de live-action versie van The Little Mermaid daadwerkelijk familie van elkaar zijn, zal dit een hele nieuwe dimensie geven aan de relatie tussen de twee personages.

Naast de eerder genoemde Bailey en Alexander zien we in de film Melissa McCarthy als Ursula, Daveed Diggs als Sebastian, Javier Bardem als King Triton, Jacob Tremblay als Flounder, Jonah Hauer-King als Prince Eric en Awkwafina als Scuttle. Er is nog geen releasedatum onthuld voor de film.

NieuwsFilm

meest populair