Algemeen

Zeeheks Ursula wordt héél anders in live-action 'The Little Mermaid'

Melissa McCarthy speelt de iconische Disney-schurk in de live-action versie.

door Zilko Tarici om 06:00 in Algemeen
De live-action versie van Disney's The Little Mermaid zal een nieuwe twist geven aan Ursula, de iconische schurk uit de film. Dit nieuwtje zat verborgen in het bericht van Deadline dat Jessica Alexander aan de cast is toegevoegd.

Naast Alexanders casting werd namelijk genoemd dat Ursula nu een tante is van Ariel (Halle Bailey). In de tekenfilm is Ursula een zeeheks die Ariel wil saboteren om haar vader koning Triton over te nemen als heerser van de zeeën.

Het interessante aan deze wijziging in de relatie tussen Ursula en Ariel is dat de insteek van de live-action film werd overwogen voor de animatieklassieker. In het oorspronkelijke sprookje van Hans Christian Andersen had Ursula overigens helemaal geen naam en had ze slechts een kleine rol in het verhaal.

Als Ariel en Ursula in de live-action versie van The Little Mermaid daadwerkelijk familie van elkaar zijn, zal dit een hele nieuwe dimensie geven aan de relatie tussen de twee personages.

Naast de eerder genoemde Bailey en Alexander zien we in de film Melissa McCarthy als Ursula, Daveed Diggs als Sebastian, Javier Bardem als King Triton, Jacob Tremblay als Flounder, Jonah Hauer-King als Prince Eric en Awkwafina als Scuttle. Er is nog geen releasedatum onthuld voor de film.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Het word steeds slechter en slechter, het slaat allemaal nergens op. In de tekenfilm is ursula een zeeheks wat op een octopus lijkt. En niet op een zeemeermin dus die overeenkomst slaat al nergens op dat het de tante van atiel is

David Mills

Avatar

Er blijf dadelijk niks meer over van deze Disney klassieker. Usula is een zeeheks, geen tante. Ik heb helemaal niks tegen diversiteit maar ik vind ook Halle Bailey geen Ariel. Sommige personages moet je in ere houden. Je laat bijvoorbeeld Shaft ook niet door een blanke vertolken.

baron nostalgia

Avatar

Dit hele verhaal wordt als maar slechter en slechter en donkere rappende ariel en blanke octopus die familie is van een Mexicaanse meerman deze film wordt een mega flop en de recensies zeggen dat het een succes wordt dan heeft Disney gewoon stemmen gekocht

Ang3l

Avatar

Alsof de Disney klassieker zo heilig is en jullie daar allemaal zo enorm aan verknocht zijn. Die Disney versie nam t ook erg los met t originele verhaal, dus wat boeit t als dat nu weer anders zou zijn? Zeiken om t zeiken.

jeff1983

Avatar

Het originele sprookje is veel gruwelijker dan de animatiefilm, daar is ook veel aan gewijzigd. Dus dit wordt daar weer een nieuwe variant op. Niks mis mee, maar het ligt er wel erg dik op dat ze inclusief willen zijn qua casting. Maar ik laat me verrassen.

scifi maniac

Avatar

Ik had liever een drag queen gezien als Ursula. Ze is immers geïnspireerd op Divine. Als ze dan toch zo inclusief willen zijn..

don lukas

Avatar

Een film voor iedereen behalve blanke rijke mannen.

Maac

Avatar

^Bedankt voor de heads up Don Lukas!

NieuwsFilm

meest populair