Disney overweegt periode tussen bioscoop- en streamingrelease te verkleinen

Disney overweegt periode tussen bioscoop- en streamingrelease te verkleinen

Maar houdt nog altijd wel rekening met de bioscopen.

Disney kijkt naar mogelijkheden om de tijd die zit tussen een bioscooprelease, en een filmrelease op streamingdienst Disney+, te verkleinen. Dat meldt CEO Bob Chapek in een nieuw interview.

Sinds het begin van de coronacrisis experimenteren diverse studio's al met hun releaseplannen. Universal besloot de film Trolls World Tour op VOD uit te brengen, waarop AMC Theaters besloot de studio tot nader order te boycotten. Later sloten die twee partijen een deal (Universal mag een film binnen 17 dagen na het openingsweekend op VOD-kanalen zetten, als een film een openingsweekend van minder dan 50 miljoen dollar beleeft). Maar het hek was echt van de dam.

Meer experimenten
Zo besloot Paramount Pictures om onder meer de blockbuster Mission: Impossible 7 binnen 1 maand na de bioscooprelease op Paramount+ te zetten. En WarnerMedia koos er zelfs voor om al zijn films direct op HBO Max te zetten, tegelijk met de bioscooprelease.

Nu kijkt ook Disney naar een nieuw releasemodel. Bob Chapek vertelde:

"De consument is waarschijnlijk ongeduldiger dan ooit tevoren. Vooral nu ze een heel jaar de luxe hebben gehad om een film meteen online te zien, direct op het moment dat ze dat wilden. Ik weet niet zeker of we terug gaan naar het oude model. Maar we willen ook niet aan de poten van de bioscoopreleases gaan zitten zaken."

Er wordt bij Disney dus wat rustiger gekeken naar een experiment, maar er lijkt wel verandering aan te komen.

NieuwsFilm

meest populair