Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Aan opwindend spektakel wederom geen gebrek, maar de narratieve eenvoud van het vorige deel wordt node gemist.
play

7,8 details

  • 163 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
163 Min Verenigde Staten

In 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' beginnen Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Alt titel
Mission: Impossible 7
Regie
Christopher McQuarrie
Cast
Tom Cruise, Esai Morales, Angela Bassett, Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Shea Whigham, Hayley Atwell, Nico Toffoli, Vanessa Kirby, Pom Klementieff, Rebecca Ferguson, John Flanagan, Gregory Sanon, Cary Elwes, Mark Gatiss, Indira Varma, Rob Delaney, Yennis Cheung-Yan, Charles Parnell, Frederick Schmidt, Greg Tarzan Davis, Mariela Garriga.
Release
19.06.2023
Release NL
13.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher McQuarrie | Scenario: Christopher McQuarrie, Erik Jendresen | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Hayley Atwell (Grace), Rebecca Ferguson (Ilsa Faust), Simon Pegg (Benji Dunn), Ving Rhames (Luther Stickell), Vanessa Kirby (The White Widow), Pom Klementieff (Paris), Shea Whigham (Jasper Briggs), Cary Elwes (Denlinger), e.a. | Speelduur: 163 minuten | Jaar: 2023

Het lijkt nu maar moeilijk voor te stellen dat het allereerste deel van de Mission: Impossible-reeks eindigde met een actiescène die ontsierd werd door tamelijk primitieve CGI. Enerzijds omdat computeranimatie in 1996 nog peperduur was, anderzijds omdat deze filmreeks de laatste tien jaar bekend is komen te staan om zijn voorliefde voor klassieke methoden. Hoofdrolspeler Tom Cruise heeft als producent een stevige vinger in de pap en heeft in die hoedanigheid steeds meer aangestuurd op klassieke stunts en praktische effecten, met als resultaat dat Mission: Impossible zich als analoge filmreeks kan onderscheiden in een digitaal blockbusterlandschap.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, het eerste deel van een afsluitend tweeluik, bevat aldus een openingsscène die doet denken aan de oude James Bond-films (inclusief Russische onderzeeër), terwijl het slotstuk zich afspeelt in en op een rijdende stoomtrein (waarmee de associatie met Alfred Hitchcock nooit ver weg is). Om aan boord daarvan te komen mag Tom Cruise zich uitleven op een motorfiets, op een wijze die meermaals herinneringen oproept aan Steve McQueens zelfuitgevoerde capriolen in The Great Escape. Mission: Impossible is daarmee nog steeds een filmreeks die appelleert aan de nostalgie van je vader.

videotrailers & clips

alle artikelen (175)

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One Nieuwsberichten