Waarom is 'Zack Snyder's Justice League' geen miniserie zoals eerst gepland?

Waarom is 'Zack Snyder's Justice League' geen miniserie zoals eerst gepland?

Zack Snyder geeft vandaag antwoord.

Zack Snyder's Justice League werd bedacht als een vierdelige miniserie. Er zouden vier afleveringen van elk een uur op HBO Max komen. Maar nu wordt de film uitgebracht als een vier uur durende film.

Het was eerst de bedoeling om gedurende vier weken de film online te zetten. Maar uiteindelijk besloot men er weer een film van te maken.

Waarom precies?
Tijdens het IGN Fan Fest vertelde Snyder dat het besluit om geen miniserie uit te brengen, te maken had met bepaalde contracten met cast en crew. Die maakten het niet mogelijk om er een miniserie van te maken.

Voor Zack Snyder speelde, zo vertelde hij, ook mee dat de fans wat hem betreft lang genoeg op de film gewacht hadden. Wat de regisseur betreft hoeven ze dus niet langer te wachten.

Voor de (ver)nieuw(d)e film kreeg Zack Snyder een flink budget. Hij nam een scène nieuwe op en besloot zelf geen salaris te accepteren in ruil voor volledige vrijheid binnen het project. Voor Warner Bros. bleek het tegelijk ingewikkeld om de film uit te brengen als miniserie, omdat alle contracten met castleden en belangrijke crewleden, opnieuw uitonderhandeld moesten worden.

NieuwsFilm

meest populair