Helaas, de oversneden Zack Snyder-versie van Justice League is niet het verloren meesterwerk waar fans op hoopten.
play

6,8 details

  • 242 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
242 Min Verenigde Staten

Vastbesloten om ervoor te zorgen dat Supermans ultieme offer niet voor niets was, werkt Bruce Wayne samen met Diana Prince om zo een ​​team van meta-mensen te rekruteren en de wereld te beschermen tegen de naderende dreiging.

Regie
Zack Snyder
Cast
Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill, Amber Heard, Ezra Miller, Jason Momoa, Amy Adams, Jared Leto, Willem Dafoe, Jeremy Irons, Diane Lane, J.K. Simmons, Joe Manganiello, Robin Wright Penn, Connie Nielsen, Ciarán Hinds, Ray Fisher, Joe Morton, Ray Porter.
Release
18.03.2021
Release DVD
13.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder | Scenario: Will Beall, Zack Snyder, Chris Terrio | Cast: Ben Affleck (Batman / Bruce Wayne), Gal Gadot (Wonder Woman / Diana Prince), Ezra Miller (The Flash / Barry), Ray Fisher (Cyborg / Victor Stone), Jason Momoa (Aquaman / Arthur Curry), Henry Cavill (Superman / Clark Kent), Amy Adams (Lois Lane), Jeremy Irons (Alfred Pennyworth), Joe Morton (Dr. Silas Stone), Ciarán Hinds (Steppenwolf), e.a. | Speelduur: 242 minuten | Jaar: 2021

Er was een stevige fancampagne en een nieuwe streamingdienst voor nodig, maar Justice League heeft dan toch zijn director's cut gekregen. Voor wie de soap van de afgelopen jaren heeft gemist: tijdens het postproductieproces van de film die de climax moest vormen van het DC-superheldenuniversum besloot regisseur Zack Snyder zich vanwege een familietragedie terug te trekken, waarna Avengers-regisseur Joss Whedon werd ingehuurd om de film te voltooien. Maar omdat Snyders voorgaande twee superheldenfilms al geen onverdeelde successen waren geweest en de studiohoofden niet bijster opgetogen waren met wat hij van Justice League had gebakken, kreeg Whedon in deze late fase de taak wat koerscorrecties uit te voeren. Een luchtigere toon en een speelduur van maximaal twee uur moesten de film geschikt maken voor een breed publiek. Het resultaat was een onevenwichtig mengelmoesje van stijlen dat het grote publiek onverschillig liet en verguisd werd door de Snyder-fans.

Omdat duidelijk was dat Whedons heropnamen veel van het eerder gefilmde Snyder-materiaal hadden verdrongen, klonk de roep om een zogenaamde Snyder Cut steeds luider. Toch is het verstandig even te realiseren dat Zack Snyder's Justice League niet de Snyder Cut is. Want los van het feit dat er nooit een volledig afgeronde Zack Snyder-versie van Justice League heeft bestaan (er was enkel een hoop ongebruikt beeldmateriaal), is deze nieuwe versie niet de film die Snyder destijds zou hebben uitgebracht. Immers, zelfs als Snyder nooit de productie had verlaten en de studio hem volop vrijheid had gegeven, dan had dat niet geresulteerd in een vier uur durende film in een 4:3-beeldformaat met genoeg geweld om te worden gekeurd voor een publiek vanaf zestien jaar. Niet wanneer het budget in de honderden miljoenen loopt. Zack Snyder's Justice League is in feite de director's cut van een film die nooit echt heeft bestaan.

alle artikelen (274)

Zack Snyder's Justice League Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Zack Snyder's Justice League

acties