Algemeen

Foute kerst-horrorfilm krijgt volgend jaar een reboot

Na een controversieel origineel, foute vervolgen en een matige remake nu een reboot voor de franchise.

door Steven van der Vegt om 06:00 in Algemeen
Ondanks dat we de laatste kerst nog maar net achter de kiezen hebben, komt er de aankondiging van een aanstaande kerstfilm. Deze is echter niet voor het hele gezin, maar vooral voor de horrorliefhebbers die boven de zestien jaar oud zijn.

In 1984 verscheen Silent Night, Deadly Night in de bioscopen. Doordat de film als controversieel ontvangen werd, verdween hij echter net zo snel weer uit de zalen. Daarbij was de ontvangst ook niet al te bijzonder.

Toch kreeg de film maar liefst vijf vervolgen, gevolgd door een remake. Waar de vervolgen bekend staan als films die zo slecht zijn dat ze vermakelijk worden, werd de remake uit 2012 iets beter onthaald. Toch was deze remake niet bepaald succesvol.

Nieuwe remake/reboot
Dat heeft een tweetal filmstudio's er niet van weerhouden de rechten van de franchise te kopen en een nieuwe remake/reboot in gang te zetten. Zelfs de originele producenten moeten terugkeren voor de nieuwste film, welke volgend jaar moet verschijnen.

In het origineel raakt een kind getraumatiseerd nadat hij ziet hoe zijn ouders door iemand verkleed als de kerstman vermoord worden. Jaren later trekt hij zelf een Kerstmanpak aan om op bloederige wijze wraak te nemen. Ondanks (of juist om)dat de franchise nooit een bijster hoog niveau haalde, kreeg de reeks een cultstatus.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair