Algemeen

David Lynch wilde manga van 'Akira'-bedenker verfilmen

Het had zo mooi kunnen zijn...

door Zilko Tarici om 12:40 in Algemeen
Katsuhiro Otomo maakte een van de beroemdste anime-films ooit toen Akira eind jaren '80 uitkwam in de bioscopen. Otomo is echter meer dan alleen de bedenker van de manga en de film van Akira, maar zijn verdere werk is in het Westen niet erg bekend.

Dat was bijna anders geweest, want David Lynch was namelijk ooit van plan Otomo's mangareeks Domu te verfilmen. Door een conflict van schema's kwam het er helaas nooit van.

De grote onthulling werd gedaan tijdens een recent interview van /Film met filmmaker Nilo Rodis-Jamero. Rodis-Jamero werkte in het verleden samen met Lucasfilm aan Star Wars-producties en liet weten dat hij de rechten van Domu in handen wilde krijgen toen Bandai aangaf een verfilming door Lucasfilm wel zag zitten. Rodis-Jamero reisde zelfs naar Japan om het project te bespreken met Bandai, die hem zelfs een zeer lucratieve productie-deal aanboden.

Toen de kans zich voordeed om van Domu een film te maken, bracht Rodis-Jamero het onder de aandacht van regisseur David Lynch. Hier zei Rodis-Jamero het volgende over:

"Dit was een perfect project voor David. Toen ik hem de openingsscene vertelde was hij gelijk overstag en zei hij dat hij de film wilde maken."

Maar, zoals we allemaal weten, werd de film over Domu nooit gemaakt. Bandai wilde namelijk per se dat de film binnen 12 maanden zou worden opgenomen, voordat de filmrechten teruggingen naar Bandai. Lynch staat erom bekend dat hij werkt volgens zijn eigen (vaak trage) schema, dus dat feestje ging niet door.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

"Bandai wilde namelijk per se dat de film binnen 12 maanden zou worden opgenomen, voordat de filmrechten teruggingen naar Bandai"

Die begrijp ik even niet.

NieuwsFilm

meest populair