'Star Wars': Hoe kon de First Order zo gemakkelijk en snel opkomen?

'Star Wars': Hoe kon de First Order zo gemakkelijk en snel opkomen?

Zo realistisch leek dat toch niet.

Toen Star Wars: The Force Awakens uitkwam, was het oude universum van de Star Wars-franchise flink veranderd. Ineens was er de FIrst Order, die het van het Keizerrijk overgenomen had.

Uit de films bleek nooit hoe dat precies mogelijk was. Ergens zou je juist verwacht hebben dat de Rebel Alliance goed wist af te rekenen met het Keizerrijk, maar dat bleek dus niet gelukt. Het boek Victory's Price van schrijver Alexander Freed laat nu iets meer weten over de manier waarop de First Order op kwam.

De First Order
Uit het boek blijkt dat Palpatine zijn gestoorde ideeën via een testament verspreidde naar specifieke individuen die volgens hem wel bereid zouden zijn om voor de Dark Side te vallen. Mensen die wel voor zijn gekke plannen zouden willen werken en gezamenlijk wellicht zelfs de First Order zouden willen oprichten.

Volgens Screen Rant maakte Palpatine bewust "een systeem waarbinnen het zelfs voor een doodgewone burger onmogelijk was om te leven zonder in het beste geval mee te doen met corruptie en in het slechtste geval zelfs gruweldaden te begaan. Hij transformeerde een groot deel van het onderste stadsdeel van Coruscant tot een krachtige computer die de acties van elk individu analyseerde, zodat hun medewerking duidelijk zou zijn."

Palpatine bouwde dus aan een systeem "waarbinnen iedereen elke dag handelingen deed die volledig gericht op het duister waren." Er waren dus veel mensen die enige verantwoordelijkheid voor het Keizerrijk droegen, en het daardoor "bijna onmogelijk vonden om te wennen aan de New Republic. De terugkeer van het Keizerrijk als de First Order was daardoor onvermijdelijk."

NieuwsFilm

meest populair