'John Wick'-scenarist schrijft script voor populaire manga-verfilming 'Hellsing'

'John Wick'-scenarist schrijft script voor populaire manga-verfilming 'Hellsing'

De Japanse manga-versie van Dracula.

Er wordt al jaren nagedacht over een live-action verfilming van Hellsing, een populaire manga uit Japan. Nu komt het nieuws naar buiten dat het script zal worden geschreven door de scenarist van actiespektakel John Wick.

Derek Kolstad gaat de samenwerking aan met Amazon Studios en Automatik om de actievolle horror-manga Hellsing eindelijk tot leven te wekken. Kolstad zal de film ook gaan produceren, samen met Brian Kavanaugh-Jones, Fred Berger, Mike Callaghan, Reuben Liber en Jason Lust.

Inspiratiebron
De mangaserie Hellsing werd geschreven en getekend door Kouta Hirano. Het verhaal volgt een Transsylvanische vampier die bekendstaat als Alucard. Als je deze naam omdraait, weet je gelijk waar het verhaal op gebaseerd is.

Alucard werkt voor The Hellsing Organization, een mysterieuze en geheime orde die vecht tegen vampiers, zombies en andere bovennatuurlijke wezens. De organisatie staat onder leiding van Abraham Van Hellsings achterkleindochter Integra.

In 2012 werd The Dark Knight-schrijver David S. Goyer nog genoemd om Hellsing te gaan regisseren. Hier lijkt op dit moment geen sprake meer van te zijn.

NieuwsFilm

meest populair