Dé reden waarom het nooit van een 'BioShock'-verfilming kwam

Regisseur Gore Verbinski heeft de hoop wel nog niet volledig opgegeven...

Het BioShock gamefranchise is flink geliefd. De first-person shooter kwam voor het eerst op de markt in 2007 en werd een grote hit. Logisch dus dat meerdere sequels volgden. Een tijd lang werd er zelfs gesproken over een verfilming. Deze plannen vielen echter in het water.

In mei 2008 kondigen Universal Studios en Take-Two Interactive (een uitgever van computerspellen) dat BioShock verfilmd zal worden. Regisseur Gore Verbinski, o.a. bekend van The Pirates of the Carribean-franchise, zou de regie voor zijn rekening nemen. Het project werd echter geannuleerd. Nu laat Verbinski zich erover uit.

Reden
Zo zegt Verbinski tijdens een recent interview: ''Het plan was om 1 film te maken. Mijn eerste afspraak met Universal over BioShock verliep ietwat vreemd. Ik zei meteen: 'We moeten er een 200 miljoen dollar R rated film van maken'. Toen werd het stil...''

''Ik herinner me nog dat mijn agent zei: 'Waarom zei je dat?' 'Omdat het de waarheid is' antwoordde ik. Maar hij zei dat ik door deze reactie eigenlijk al meteen een streep door het project zette. Ik wilde gewoon meteen vanaf het begin duidelijk zijn. Iedereen in de studio wist niet goed wat te zeggen. Ik denk dat ze het niet zo groots hadden verwacht''.

Moeilijk
Verbinski gaat verder door de zeggen dat een langdradig proces begon tussen de partijen. De studio wilde namelijk niet zoveel geld investeren in een R-rated verfilming van een videospel. Verfilmingen van games zijn altijd een risico en al helemaal als het R-rated is. Later lieten films zoals o.a. Deadpool wel zien dat ook R-rated films succesvol kunnen zijn.

Verbinski heeft de hoop echter nog niet opgegeven. Zo liet hij al eerder weten dat hij nog maar wat graag een BioShock film zou willen maken. Een nieuw BioShock spel staat ook in de steigers, dus misschien komt het er nog wel van...

NieuwsFilm

meest populair