Algemeen

Dé reden waarom het nooit van een 'BioShock'-verfilming kwam

Regisseur Gore Verbinski heeft de hoop wel nog niet volledig opgegeven...

door Wouter Drummen om 03:03 in Algemeen
Het BioShock gamefranchise is flink geliefd. De first-person shooter kwam voor het eerst op de markt in 2007 en werd een grote hit. Logisch dus dat meerdere sequels volgden. Een tijd lang werd er zelfs gesproken over een verfilming. Deze plannen vielen echter in het water.

In mei 2008 kondigen Universal Studios en Take-Two Interactive (een uitgever van computerspellen) dat BioShock verfilmd zal worden. Regisseur Gore Verbinski, o.a. bekend van The Pirates of the Carribean-franchise, zou de regie voor zijn rekening nemen. Het project werd echter geannuleerd. Nu laat Verbinski zich erover uit.

Reden
Zo zegt Verbinski tijdens een recent interview: ''Het plan was om 1 film te maken. Mijn eerste afspraak met Universal over BioShock verliep ietwat vreemd. Ik zei meteen: 'We moeten er een 200 miljoen dollar R rated film van maken'. Toen werd het stil...''

''Ik herinner me nog dat mijn agent zei: 'Waarom zei je dat?' 'Omdat het de waarheid is' antwoordde ik. Maar hij zei dat ik door deze reactie eigenlijk al meteen een streep door het project zette. Ik wilde gewoon meteen vanaf het begin duidelijk zijn. Iedereen in de studio wist niet goed wat te zeggen. Ik denk dat ze het niet zo groots hadden verwacht''.

Moeilijk
Verbinski gaat verder door de zeggen dat een langdradig proces begon tussen de partijen. De studio wilde namelijk niet zoveel geld investeren in een R-rated verfilming van een videospel. Verfilmingen van games zijn altijd een risico en al helemaal als het R-rated is. Later lieten films zoals o.a. Deadpool wel zien dat ook R-rated films succesvol kunnen zijn.

Verbinski heeft de hoop echter nog niet opgegeven. Zo liet hij al eerder weten dat hij nog maar wat graag een BioShock film zou willen maken. Een nieuw BioShock spel staat ook in de steigers, dus misschien komt het er nog wel van...

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

Bioshock heeft geweldige mogelijkheden om een mooie film te kunnen maken. Ik ben er op aan het wachten na de games en het boek van John Shirley.

chefry1983

Avatar

Deel 1 is een geweldig spel. Deel 2 iets minder maar deel 3 was dan weer geweldig.
Het leent zich wel dat er een film van gemaakt kan worden maar houd dan wel vast aan het bron materiaal. Je moet niet opeens een verhaal krijgen dat een big daddy verliefd word op een big sister.

Decepticon

Avatar

Zijn er de laatste jaren nog BioShock games gemaakt dan? Zolang BioShock niet meer hot is in de gamewereld, zal er geen film komen.

Lurch

Avatar

@chefry1983. Deel 1 vond ik ook geweldig. Deel 2 zelfs nog beter, maar deel 3 vond ik helemaal niks aan. Hele andere stijl (niet meer eng en duister) en buiten ipv binnen.

Lurking metafan

Avatar

Oh man, Bioshock is een GEWELDIGE setting om een film in te maken. Wat heet, er is genoeg materiaal voor meerdere topfilms of tv-serie.

De verhaallijnen, de worldbuilding, het decor, alles bij elkaar was een genot om te beleven als een game, en ik ben ervan overtuigd dat het het ook goed zou doen als filmreeks.

Spider-fan

Avatar

Ik denk dat het als tv-serie beter zal werken. Je kunt dan de hele geschiedenis van Rapture uitgebreid vertellen. In een film gaat het weer gehaast worden. Maak een dure serie als Westworld. Was Westworld nou nog zo heel hot, afgezien van wie houdt van klassieke sci-fi? Het maakt niet uit wat de bron is, een boek, een oude film, een videogame. Als er genoeg materiaal zit in de bron kun je er iets bijzonders van maken, en dat heeft Bioshock zeker. Maar ze willen zelden geld steken in videogame adaptaties. Hopelijk wordt de nieuwe Resident Evil goed en succesvol en Uncharted, en de serie van The Last of Us, zodat ook zoiets als dit een kans krijgt. En waarom geen film of serie van Red Dead Redemption?

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "Deel 1 is een geweldig spel. Deel 2 iets minder maar deel 3 was dan weer geweldig."
Dit.
Zeer intens van genoten. De verhaallijnen zijn te diep voor een verfilming. De normies raken de kluts kwijt, plus een twee uur doet geen recht aan Bioshock. Too much stuff......Would you kindly!

chefry1983

Avatar

^
Of een mini serie zou een beter idee zijn. Of een 4 uur durende film

NieuwsFilm

meest populair