Miley Cyrus vertelt waarom ze zo los is geslagen na haar Disney-carrière

Miley Cyrus vertelt waarom ze zo los is geslagen na haar Disney-carrière

De zangeres legt dat uit in een interessante podcast.

Miley Cyrus hield naar eigen zeggen een heuse 'identiteitscrisis' over aan haar rol als Hannah Montana. Dat heeft ze gezegd in de podcast Rock This with Allison Hagendorf.

"Noem eens een identiteitscrisis zeg", zegt de 28-jarige Cyrus wanneer die serie wordt aangesneden.

Cyrus speelde de rol van Hannah Montana - die overdag een normale tiener was en zich 's avonds ontpopte tot echte popster - vier seizoenen lang in de gelijknamige Disney Channel-serie die tussen 2006 en 2011 werd uitgezonden.

"Hannah was bijna net zo vaak als ik een personage. Het concept van het programma was dat wanneer je een bepaald personage bent met een alter-ego, je dan waardevol bent", vervolgt de zangeres. "Je hebt miljoenen fans, bent de grootste ster in de wereld..."

"En als ik er dan uitzag als mezelf, zonder pruik op en zo, keek niemand meer naar me om. Dan was ik plotseling geen beroemdheid meer", vertelt ze verder. "Dat idee werd dus letterlijk mijn hoofd in gedrild".

Cyrus moest die mentaliteit naar eigen zeggen echt doorbreken en daarom kwam ze met album Bangerz waarmee ze definitief afscheid nam van haar brave Disney-imago. "Ik was me er altijd van bewust geweest hoe mensen naar me keken en heb daar misschien op ingespeeld", aldus de Plastic Hearts-zangeres.

NieuwsFilm

meest populair