Video

Indrukwekkend echt: Ga 100% deepfake met Tom Cruise

Zo echt kan deepfake worden.

door Bram de Groot om 13:27 in Video
Regelmatig plaatsen we video's waarin een gezicht van een acteur via deepfake geplaatst is op het gezicht van een andere acteur, vaak in een aantal scènes uit een bekende film. Maar hoe zou dat zijn als deepfake wordt toegepast in beelden die we niet kennen?

Op YouTube is nu een video verschenen van VFXChris Ume en maker Miles Fisher. Er wordt gekeken naar de viral "DeepTomCruise" die rondgaat op TikTok. In die video's zien we hoe acteur [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/1343]Tom Cruise[/film] nogal vreemd doet.

Deepfake Tom Cruise
Uiteraard gaat het hierom Deepfake-beelden en onderstaande video geeft een snelle blik op hoe deze beelden gemaakt zijn. Uiteraard cool gedaan, maar het laat ook zien hoe gemakkelijk gezichten dus vervangen kunnen worden.

Wel vaker wordt er gespeculeerd dat deepfake een belangrijke bijdrage gaat leveren aan Hollywood-producties. En gek zou dat niet zijn. Mocht een acteur bijvoorbeeld niet kunnen voor reshoots, dan kunnen bepaalde scènes alsnog aangevuld worden. Wat denk jij?3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Dit is dan de Tom Cruise nek hernia versie neem ik aan?

Artificialis

Avatar

We lachen er nu nog om, maar deepfake en kunstmatig nagebootste stemmen gaan tot één van de gevaarlijkste technologische gevolgen in de 21e eeuw leiden. Stel jezelf een wereld voor waarin kunstmatige intelligentie een telefoon- of videogesprek onderschept en binnen een paar seconden volledige gezichten, stemmen, taalgebruik en non-verbale communicatie kan nabootsen. Welke communicatie is dan nog echt?

Kamajiisama

Avatar

Dit lijkt zo echt dat het ooit goed fout kan gaan !

NieuwsFilm

meest populair