Paul Bettany vertelt over de uitdagingen van zijn nieuwe, derde rol in het Marvel Cinematic Universe

Paul Bettany vertelt over de uitdagingen van zijn nieuwe, derde rol in het Marvel Cinematic Universe

De acteur is onlosmakelijk verbonden met de films en series van de stripboekengigant.

Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers voor WandaVision!


Bekijk de afbeelding

In WandaVision leeft Scarlet Witch samen met haar grote liefde Vision in haar zelfgeschapen wereld. Aan het einde van de serie werd ook White Vision geïntroduceerd. Paul Bettany bracht beide Visions tot leven en heeft nu in een interview met Marvel.com meer onthuld over dat proces.

"Ik wilde dat The Vision herkenbaar zou zijn en tegelijkertijd intimiderend", vertelt Bettany over het idee achter zijn vertolking van White Vision.

Het tot leven brengen van White Vision was nog een behoorlijke uitdaging voor de Britse acteur. "Voor mij [als acteur] was het gehele idee ook vrij intimiderend", vertelt hij namelijk.

Bettany nam de scènes samen met zijn stuntdubbel op. "We moesten steeds elkaar kant van het gevecht leren en daarna wisselden we de rollen om", legt hij uit.

Al met al was dat best een verwarrende bedoeling. "Dat was best verwarrend, want in totaal was het zo'n drie of vier pagina's aan tekst", zegt Bettany. "Ik heb normaal geen moeite met het instuderen van tekst, maar dit was een vrij pittige opgave, ook omdat ik twee rollen tegelijk aan het voorbereiden was".

De uitdaging voor Bettany was naar eigen zeggen vooral het leren begrijpen van de motivaties van beide Visions. "De verschillende doelen en verlangens van die personages botsten in mijn hoofd en dat maakte het gewoon erg lastig", aldus de acteur.

NieuwsFilm

meest populair