Disney beleeft met 'Raya and the Last Dragon' matige bioscoopaftrap

Disney beleeft met 'Raya and the Last Dragon' matige bioscoopaftrap

Ook te zien op Disney+.

Het lijkt er verdacht veel op dat de Nederlandse bioscopen nog de gehele maand maart op slot zitten. In de States lijken ze wat meer risico te willen nemen, aangezien er ook al zalen in New York worden geopend.

In de States zijn nu ruim tweeduizend van de circa vierduizend bioscopen geopend. Dat klinkt als veel, maar dat is het niet echt. De grootste bioscopen zitten namelijk in de belangrijkste gebieden op slot. Ook zijn er de nodige bezoekersbeperkingen en is het aanbod beperkt. Toch worden er weer kleine successen geboekt.

Koploper: Raya and the Last Dragon
Verleden week wist de live action-animatiefilm Tom and Jerry een nette 14,1 miljoen dollar op te halen. Dit weekend staat Raya and the Last Dragon aan kop, met zo'n 8,6 miljoen dollar. Raya and the Last Dragon is ook op Disney+ te bekijken, met Premium Access / Vip-toegang.

Op de tweede stek staat Tom and Jerry ($6,6 miljoen) en op de derde plaats bevindt zich een twee nieuwkomer, Chaos Walking met Tom Holland en Daisy Ridley. De prijzige scifi-actiefilm kwam uit op slechts 3,8 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair