Ongemaakte 'Alien 5' had rollen voor Sigourney Weaver én Arnold Schwarzenegger

Ongemaakte 'Alien 5' had rollen voor Sigourney Weaver én Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger vs een Xenomorph, hoe tof was dat geweest?

Er zijn 24 jaren verstreken sinds we Sigourney Weaver voor het laatst als Ellen Ripley zagen. Een terugkeer van de actrice in de franchise lijkt, nu Neill Blomkamps idee voor een vijfde Alien-film geschrapt is, niet heel waarschijnlijk.

Desalniettemin is er jarenlang gewerkt aan een mogelijke terugkeer van Weaver in de franchise. Daar zaten behoorlijk uiteenlopende plannen in.

Een bijzonder idee
Zo schreef Joss Whedon in het jaar 2000 een spec script, dat zich op Aarde had afgespeeld. Helaas had Weaver geen interesse in dat project en gaf ze aan enkel terug te willen keren als Ripley, als het verhaal ook echt goed zou zijn.

Vervolgens bleek James Cameron met een idee op de proppen te komen, waarmee hij Arnold Schwarzenegger en Weaver samen in beeld wilde brengen. Dat vertelde Cameron tegenover de BBC.

"Ik sprak zelfs over de mogelijkheid om Arnold Schwarzenegger in de Alien-film te introduceren," aldus Cameron in een interview. Het duo zou het dan mogelijk opgenomen hebben tegen een van de Xenomorphs. Dat was pas gaaf geweest!

NieuwsFilm

meest populair