Sigourney Weaver over 'Avatar 2' en haar rol daarin

Sigourney Weaver over 'Avatar 2' en haar rol daarin

Ze ziet de films als bijzonder emotionele verhalen.

Actrice Sigourney Weaver keert straks terug in James Camerons Avatar 2. In die film speelt ze een nieuw personage, nadat ze in 2009 te zien was als Dr. Grace Augustine in de eerste Avatar-film.

De actrice sprak met de site Collider over haar samenwerkingen met James Cameron. Dit is immers bepaald niet de eerste keer dat ze samenwerkte met de filmmaker.

Intens emotionele verhalen
"Ik zie films van Jim voorals behoorlijk verrassend, volgens mij zijn het buitengewoon intens emotionele verhalen," begon ze tijdens het interview.

"We hebben echt de nieuwste technieken in performance capture toegepast en heel wat andere buitengewoon knappe dingen onderwater. Maar wat ik zo bewoner, is dat hij heel vaak dit soort dingen uitvindt, om de emotionele kracht van verhalen beter over te brengen. In dat opzicht is hij ook best een traditioneel filmmaker. Hij doet geen rare gestoorde sci-fi dingen. Wat hij wil, is een ontzettend intiem verhaal over een inheems volk en de bedrijven die langskomen om hen te vernietigen, vertellen."

Avatar 2 is de eerste van vier geplande vervolgen op Avatar uit 2009. De bedoeling is om als ze allemaal uitgekomen zijn, een overkoepelend verhaal over Jake Sully, Neytiri en hun familie verteld te hebben. De eerste film moet in december 2022 in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair