'WandaVision' zet op deze manier 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' op

'WandaVision' zet op deze manier 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' op

Er is een duidelijke hint naar de toekomst.

We weten dat de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness en de serie WandaVision aan elkaar verbonden zijn. Nu WandaVision afgerond is, weten we iets meer over de wijze waarop.

Lees dit artikel alleen als je niet bang bent voor SPOILERS.

De aanwijzingen daarvoor liggen met name in het einde van de serie. Daarin zien we hoe Wanda in een hutje ergens diep in de bossen zit. Daar leert ze uit het Darkhold, een duister boek vol spreuken. Op de achtergrond horen we het thema van Doctor Strange, dat gecomponeerd is door Michael Giacchino. Een explicietere link kan je bijna niet krijgen.

Maar er is meer
Allereerst is de opmerking van Agatha Harkness van belang. Zij zei het volgende: "De Scarlet Witch wordt niet geboren, ze wordt gemaakt. Ze heeft geen coven nodig, en ook geen incantaties. Jouw macht overstijgt die van de Sorcerer Supreme en het is jouw lot om de wereld te vernietigen."

Dat laatste zal er vermoedelijk toe leiden dat Wanda mogelijk eens gezien zou kunnen worden als een schurk in het MCU. Niet omdat ze het is, maar omdat ze zo bijzonder machtig is.

Andere dimensies
In het allerlaatste moment horen we bovendien Tommy en Billy, de tweeling van Wanda, om hulp roepen. Het probleem is natuurlijk dat die twee net als de Westview-Vision niet echt bestonden. Ze roepen uit een andere realiteit, een andere wereld en dat zou zomaar een andere dimensie kunnen zijn.

De kans lijkt dus groot dat hiermee de poorten naar het multiversum in het MCU voorzichtig op een kier gezet zijn.

NieuwsFilm

meest populair