Gaaf: 'Star Wars: Duel of the Fates' is straks helemaal te lezen

Gaaf: 'Star Wars: Duel of the Fates' is straks helemaal te lezen

Er komt een comic op basis van de oorspronkelijke plannen.

De negendelige Skywalker-saga eindigde alweer een paar jaar geleden. Maar het houdt fans nog altijd bezig. J.J. Abrams bracht er met The Rise of Skywalker namelijk een ander einde aan dan oorspronkelijk gepland was.

Eigenlijk zou het aan Colin Trevorrow zijn om met Episode IX een einde aan de reeks te maken. Zijn Duel of the Fates kwam er echter nooit, toen hij wegens creatieve verschillen bij het project vertrok.

Een comic
Trevorrow had een heel ander idee voor Duel of the Fates en daarvan werd recent al het scenario naar buiten gebracht. Nu blijkt dat graphic novelist Andrew Winegarner de afgelopen tijd aan een comic-adaptatie van het script heeft gewerkt.

Dat zal, als het er eenmaal is, zeven delen tellen, en het verhaal laten zien zoals oorspronkelijk bedacht door Trevorrow:



Het idee van Trevorrow was totaal anders dan wat Abrams uiteindelijk liet zien. In Duel of the Fates kregen alle hoofdpersonen een geheel eigen missie, die onder meer naar de planeet Coruscant en de oude Jedi-tempel leidde. Kylo Ren bleef een schurk en helemaal aan het eind vochten Rey en Kylo, maar ook de Force Ghosts van Luke Skywalker, Obi-Wan Kenoby en Yoda.

NieuwsFilm

meest populair