Fantheorie laat zien hoe Iron Man terug kan keren in het Marvel Cinematic Universe

Fantheorie laat zien hoe Iron Man terug kan keren in het Marvel Cinematic Universe

Misschien is er toch nog iets mogelijk.

Tony Stark offerde zichzelf aan het einde van Avengers: Endgame op in de strijd tegen Thanos. Maar niets hoeft definitief te zijn in het Marvel Cinematic Universe en dus ook de dood van Tony niet.

In Endgame gebruikte Tony een Infinity Gauntlet om de blip van Thanos ongedaan te maken. Hij resette het universum naar een tijd voor de blip. Zoals we weten, was het gebruiken van Infinity Stones door een gewone sterveling dodelijk. Zo dus ook voor Tony.

Morgan toespreken
Tijdens zijn begrafenis, sprak Tony zijn vrienden toe via een hologram. Het interessante is dat het hologram zich op een gegeven moment wendt tot zijn dochter, Morgan, alsof hij weet dat ze daar staat.

De theorie luidt nu dat Starks bewustzijn mogelijk gekopieerd is naar zijn Iron Man-helm, vlak voor zijn dood. Zo zou hij dan terug kunnen keren als een kunstmatige intelligentie die doet denken aan Jarvis.

In de comics gebeurde zoiets al. In Ironheart, waarvan een televisieserie komt naar Disney+, bouwde Riri een harnas zoals dat van Iron Man. Met toestemming van Tony Stark zelf, werd Riri Williams zelfs een superheld die bekend kwam te staan als Ironheart. Na Civil War II, waarbij Tony om het leven kwam, werd zijn bewustzijn in een apparaat geplaatst en kon hij als AI-mentor figureren.

Wellicht zou zoiets nu ook kunnen gebeuren met de aanstaande serie op Disney+. Al is dat nu natuurlijk niets meer dan een fantheorie.

NieuwsFilm

meest populair