'Star Trek: The Wrath of Khan'-regisseur wil een nieuwe film in de franchise maken

Nicholas Meyer had een idee voor een film en die zelfs gepitcht.

Jim Pedd 12 maart 2021 11:19 in Algemeen
Star Trek: The Wrath of Khan staat nog altijd bij veel fans van de franchise te boek als een van de beste films die verschenen. Regisseur Nicholas Meyer houdt zich er nog altijd heel erg mee bezig, blijkt.

Meyer pitchte in het verleden al eens een serie voor CBS All Access (tegenwoordig Paramount+). Hij wilde een serie maken die zich zou focussen op de dagen van Khan Noonien Singh, terwijl hij gestrand was op Ceti Alpha V. Maar die kwam er niet en nu blijkt dat hij in plaats daarvan een film wil maken.

Een filmpitch
"Mijn partner Steven-Charles Jaffe en ik schreven echt een volledige versie van een feature film voor Star Trek," begon Meyer. "Okay het was geen volledig scenario, maar wel een heel gedetailleerde omschrijving van een verhaal, en een pitchdocument met illustraties."

Dat nam hij "eerst mee naar Alex Kurtzman, en daarna naar J.J. Abrams en daarna nog naar Emma Watts bij Paramount."

Meyer wilde geen details delen, maar stelde wel dat de film zou kunnen leiden tot nieuwe verhalen, misschien zelfs een serie die zich afspeelt in de franchise. "Het was een gedetailleerd voorstel voor iets dat een film had kunnen zijn, maar ook een serie of een serie die een film in zou leiden. Het stond los van het Star Trek-universum, gebaseerd op gaten in de chronologie, waardoor we origineel materiaal zouden kunnen maken."

NieuwsFilm

meest populair