Eerste reviews noemen 'Justice League' een "meesterwerk" en "Zack Snyders beste film ooit"

Eerste reviews noemen 'Justice League' een "meesterwerk" en "Zack Snyders beste film ooit"

De eerste reacties zijn veelbelovend.

Zack Snyder's Justice League doet de bioscoopversie uit 2017 direct vergeten. Dat is eigenlijk de enige conclusie die je kunt trekken op basis van de eerste reacties van recensenten op social media.

Bekijk de afbeelding
"Deze versie is absoluut superieur aan de originele bioscoopversie. De personageontwikkeling is rijker, de actie veel beter en het verhaal sterker. Het is zeker een lange zit, maar ik heb me geen enkele seconde verveeld", schrijft Erik Davis van Fandango bijvoorbeeld.


Totaal andere film
Volgens Steven Weintraub van Collider is Zack Snyder's Justice League een totaal andere film. "De film zit vol scènes die mensen nog niet hebben gezien en geweldig gaan vinden. Deze versie is zoveel beter. Het is echt een verschil van dag en nacht, maar ik moet wel toegeven dat ik geen idee heb hoe deze versie ooit uitgebracht hadden moeten worden in de bioscopen", schrijft hij.

Toch onnodig lang?
Die speelduur is iets waar Forbes-recensent Scott Mendelson wel over valt. Volgens hem is Snyders film onnodig lang. "In de kern is het precies dezelfde film dan die uit 2017, maar dan met twee uur extra aan verwijderde scènes en wat aangepaste versies van scènes die we al eerder hebben gezien", tweet hij.

"Maar het eindgevecht is wel stukken beter en ook vanwege Cyborgs rol, die nu echt in de schijnwerpers staat, zou je de film moeten kijken".



Meesterwerk
Grace Randolph van het YouTube-kanaal Beyond The Trailer, zeg maar de huisjournalist van Snyder, is zeer onder de indruk van "#SnyderCut". Op Twitter schrijft zij: "Deze film is een masterclass over hoe een filmmaker het verschil kan maken. Joss Whedon heeft Zack Snyders werk echt verknald". Randolph noemt Justice League zelfs "Snyders beste film ooit".


De eerste reacties op social media zijn dus ontzettend positief. Toch leert de ervaring ons dat het verstandig is om de volledige recensies af te wachten voor het precieze oordeel. De social media-reviews schetsen in de regel namelijk een veel positiever beeld.

De volledige recensies van de Amerikaanse collega's verschijnen later vandaag.

NieuwsFilm

meest populair