3 dingen die de vandaag verschenen Snyder Cut van 'Justice League' absoluut beter doet dan de bioscoopversie

3 dingen die de vandaag verschenen Snyder Cut van 'Justice League' absoluut beter doet dan de bioscoopversie

Snyders versie valt bij de critici in ieder geval al veel beter in de smaak en dit is waarom.

Vandaag is hij dan uiteindelijk verschenen: Zack Snyder's Justice League. Het epische superheldenavontuur van Zack Snyder is een hit onder de Amerikaanse critici en veel fans kunnen dan ook niet wachten om de film te zien. In dit artikel bespreken we drie punten waarop de "#SnyderCut" een absolute verbetering lijkt ten opzichte van de bioscoopversie uit 2017.


Bekijk de afbeelding
Cyborg
Ray Fishers Cyborg vormde oorspronkelijk het kloppend hart van Justice League. Zijn personage stond dus centraal. Joss Whedon schrapte echter vrijwel al zijn scènes. Gelukkig herstelt de "#SnyderCut" Cyborgs verhaal weer in ere.

"[Ray Fisher] is ronduit fenomenaal in deze film", meent Josh Wilding van ComicBookMovie.com. Volgens de recensent worstelt Cyborg duidelijk met zijn nieuwe status quo. "Fisher weet die worsteling moeiteloos over te brengen met zijn emotionele spel".

Amon Warmann van Empire bevestigt in zijn recensie dat Cyborg het hart van de film is. Ook Eric Kohn van IndieWire is onder de indruk van Cyborgs verhaallijn. "Zijn hyperintelligente, digitaal versterkte geest maakt hem de meest intrigerende toevoeging aan dit bonte gezelschap", aldus de recensent.


Bekijk de afbeelding
Eindgevecht
Het eindgevecht blijkt absoluut superieur te zijn aan de climax van de bioscoopversie. Zelfs Scott Mendelson van Forbes, die al met al niet echt te spreken is over Zack Snyder's Justice League, is onder de indruk van Snyders werk op dit gebied.

"Een van de twee grootste verbeteringen is het eindgevecht, dat simpelweg geweldig is", schrijft hij namelijk in zijn recensie. "De climax volgt in grote lijnen de bioscoopversie, maar de actie is groter en beter en elke personage heeft meerdere heldenmomenten die passen bij diens krachten en karakter".

Empire-recensent Amon Warmann noemt de finale een 'echte crowdpleaser'. Tom Jorgensen van ING is duidelijk in zijn review: de actie is veel beter in Snyders versie. "De actie profiteert van Snyders ervaring op dit gebied en bevat meer energie", licht hij toe.


Bekijk de afbeelding
Visuele aantrekkelijkheid
Snyder staat bekend om zijn bombastische, vaak stijlvolle beelden. Vrijwel elk individueel frame zou kunnen worden ingelijst als een kunstwerkje, zo vinden zijn fans. En hoewel zijn stijl niet bij iedereen in de smaak valt, zien een aantal critici toch echt een verbetering qua visuals.

Alex Zalben van Decider betoogt dat Zack Snyder's Justice League er simpelweg veel beter uitziet dan Whedons versie. Snyders beelden zijn weliswaar veel donkerder en minder kleurrijk, maar daardoor ook trouwer aan diens oorspronkelijke visie. "Snyder gaat voor realistischer ogende beelden en ondanks de donkere en grijzere wereld op het scherm, springen veel scènes meer in het oog", schrijft hij.

Volgens Angie Han van Mashable komen de actiescènes hier ook beter door uit de verf. "Snyders talent voor het creëren van indrukwekkende visuals is helemaal zichtbaar in de actiescènes, die er veel scherper en netter uitzien", zegt zij in haar recensie.



Zack Snyder's Justice League komt vandaag de Verenigde Staten exclusief via HBO Max uit. In Nederland kun je de film vanaf nu onder meer bekijken via Pathé Thuis door hem te kopen voor 15,99 euro. Vanaf 8 april is de film ook te huur.

NieuwsFilm

meest populair