Veruit de meeste mensen willen deze 'Fast & Furious'-film dumpen

Tokyo Drift hoeft helemaal geen onderdeel uit te maken van de franchise.

Jim Pedd 18 maart 2021 21:30 in Algemeen
De Fast & Furious-franchise begon ooit als een filmfranchise die een beetje in het B-niveau paste. Het ging om actiefilms die best prima waren, maar zichzelf of de grenzen van hun genre zeker niet wisten te overschrijden.

Tot regisseur Justin Lin zich met de franchise ging bemoeien. Dankzij hem zijn het films die makkelijk een miljard dollar opbrengen in de filmfranchise, vol spectaculaire en bij vlagen lachwekkende actiescènes. Maar niet elk project van Lin is even geslaagd.

Schrappen uit de franchise
De site Looper vroeg fans van Fast & Furious welke film zij graag uit de franchise zouden zien verdwijnen. Daarbij was er een vrij duidelijke winnaar in de vorm van Tokyo Drift, de eerste franchisefilm van Lin.

Maar liefst 32 procent van de stemmers koos voor die film. De tweede plek was voor de meest recente toevoeging aan de franchise, The Fate of the Furious met 17 procent van de stemmen. De film 2 Fast 2 Furious was goed voor de derde plaats.

Hoewel de film deze dubieuze award mee naar huis mag nemen, is de connectie tussen Tokyo Drift en de rest van de franchise straks duidelijker dan ooit. We krijgen namelijk justice for Han in de eerstvolgende film, wat betekent dat het personage uit Tokyo Drift op de een of andere manier een rol krijgt in dit nieuwe deel.

NieuwsFilm