The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Speed Needs No Translation.

Een plat verhaaltje over illegaal racen, doorspekt met een beetje romantiek en misdaad, fungeert als een platform voor spectaculaire stunts in snelle auto’s.
play

5,3 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn oom in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

Regie
Justin Lin
Cast
Lucas Black, Vincent Laresca, Trula M. Marcus, Amber Stevens, Zachery Ty Bryan, Damien Marzette, Nikki Griffin, Daniel Booko, David V. Thomas, Ashika Gogna, Danny Ray McDonald II, Christian Salazar, Kevin Caira, Trey Sanford, Brandon Brendel.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 158.468.292
Release
03.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Lin | Cast: Lucas Black (Sean Boswell), Brian Tee (Drift King), Nathalie Kelley (Neela), Bow Wow (Twinkie), Sung Kang (Han) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2006

Niemand die goed bij zijn hoofd is, gaat naar een film als The Fast & The Furious: Tokyo Drift om iets verheffends te zien. Je kunt nog zoveel aan te merken hebben op het huidige bioscoopaanbod, als je smacht naar een goed verhaal of puike acteerprestaties zijn er nog steeds meer dan genoeg alternatieven. Er moet dus een andere goede reden zijn om een film uit de Fast & Furious-reeks te bezoeken, afgaande op de meer dan 400 miljoen dollar die de eerste twee delen in het laatje brachten. Het zijn er zelfs meerdere: tot in de puntjes getunede en gepimpte sportauto’s, veel knappe meisjes met korte rokjes en lange benen, en de adrenalinekick die gepaard gaat met illegale straatraces. Dit zijn films voor jongens bij wie behalve hormonen ook benzine door het lijf giert (of die zich voorstellen dat dat zo is). Voor hen valt er ook in dit derde deel genoeg te genieten, al had er eerlijk gezegd meer in gezeten.

En dan hebben we het niet over de plot of de personages. Die zijn aangenaam plat en vergetelijk, zoals het hoort in dit genre. De hoofdpersoon is wederom een outsider die eigenlijk weinig anders kan dan heel hard autorijden - en daar gelukkig voortdurend de kans toe krijgt. Het verhaal weet wederom op wonderbaarlijke wijze zaken als een onmogelijke liefde en de georganiseerde misdaad te verweven met het ene raceduel na het andere. Het slaat allemaal nergens op, maar dat is oké. Iedere poging om karakters uit te werken en motivaties te verhelderen zou toch maar tijd wegnemen van de auto’s en de stunts, en daar zit niemand op te wachten.

alle artikelen (6)

The Fast and the Furious: Tokyo Drift Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Simpel verhaal,lachwekkende karakters en lompe ontwikkelingen. Pluspunten zijn mooie dames en de ca......"

Geertwillemvanbeek

"...Ik had een heel erg slechte film verwachte en ik ging hem kijken en was voorbereid op het ergste maa......"

bloodhunter112

"...[quote=Denman]Ik snap de negativiteit niet echt. Ik vond het best een redelijke film...[/quote] j......"

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

acties