Sharon Stone kreeg het advies met haar tegenspeler naar bed te gaan

Sharon Stone kreeg het advies met haar tegenspeler naar bed te gaan

Voor 'een beter resultaat'.. De actrice laat zich ook uit over andere (seksistische) incidenten.

Sharon Stone begon al eind jaren zeventig met acteren, maar ze kende haar grote doorbraak in de jaren negentig, met films zoals Basic Instinct en Casino. De actrice doet het misschien nu dan wel ietsje rustiger aan, dit was ook om zich op haar memoires te concentreren. Hierin staan wel een paar verontrustende verhalen.

In haar memoires, genaamd The Beauty of Living Twice, laat Stone weten dat ze ooit van een producent het advies kreeg om met haar mannelijke tegenspeler naar bed te gaan zodat ze een betere band zouden hebben op het scherm.

Belachelijk
Stone vond dit echter belachelijk en vroeg de producenten of ze niet gewoon voor een betere acteur konden gaan, maar hier werd niet naar geluisterd: ''De producenten leken te redeneren dat hij een betere acteur zou worden als ik hem zou neuken. Niemand is zo goed in bed. Ze hadden beter een getalenteerde acteur gecast die zijn tekst kon onthouden''.

''Ik dacht bij mezelf, dat ze hem dan maar zelf neuken en mij er verder niet bij betrekken. Mijn werk was acteren en dat heb ik ook gezegd. Bijgevolg werd ik bestempeld als moeilijk om mee samen te werken''.

Vaak
Dit was echter niet het enige incident waarmee de actrice geconfronteerd werd tijdens haar lange carrière. Zo kreeg ze ook ruzie met haar voormalige manager, nadat hij zei dat ze niet 'fuckable' was en daardoor rollen misliep.

Later was het weer raak. Tijdens de opnames van een film vroeg een regisseur, die niet bij naam genoemd wordt, Stone om op zijn schoot te komen zitten. Zij weigerde dit, tot grote frustratie van de regisseur in kwestie, die daarna niet meer met Stone wilde samenwerken. De studio koos echter de kant van de regisseur.

Paul Verhoeven
Ook over onze eigen Paul Verhoeven heeft de actrice de nodige verhalen. Gek is dit niet. Stone was te zien in Total Recall en wist uiteindelijk ook een van de hoofdrollen in Basic Instinct te bemachtigen, maar dit ging niet van een leien dakje.

Stone's manager moest maandenlang aandringen bij Verhoeven, in de hoop dat zij auditie mocht doen. Volgens de actrice zag Michael Douglas dit echter niet zitten: ''Ik was niemand in vergelijking met hem en Basic Instinct was een heel riskante film. Uiteindelijk mocht ik toch een cameratest met Paul doen''

Succes
Twaalf andere actrices kregen de rol aangeboden, maar zij sloegen stuk voor stuk de film af. Douglas ging toen alsnog akkoord met Stone. De actrice zegt nu wel een erg goede relatie met hem te hebben.

De film werd dan ook een groot succes en misschien wel Stone's beroemdste film, voornamelijk vanwege de beruchte scene waarin haar personage onthult dat ze geen ondergoed aanheeft. De opnames hiervan verliepen echter niet geweldig.

Leugen
Zo gaat Stone verder: ''Tijdens de opnames werd me verteld dat niemand mijn vagina zou zien, maar dat ik mijn slipje toch moest uitdoen omdat het licht erdoor werd weerkaatst''. Toen de actrice erachter kwam dat haar vagina wel in beeld kwam, was ze woedend.

Ze sloeg Verhoeven in het gezicht en belde meteen haar advocaat op. Hij vertelde haar dat ze de release van de film kon tegenhouden, maar dat wilde ze niet doen: ''Ik besloot uiteindelijk toch om de scene in de film te laten, omdat het wel bij het verhaal en mijn personage 'past', en omdat ik de scene hoe dan ook heb gespeeld''. Verhoeven beweert echter dat de actrice sowieso op de hoogte was van wat er in de scène zou gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair