Algemeen

China boycot de Oscars vanwege twee genomineerde films

'Do Not Split' en 'Nomadland' zorgen ervoor dat de Oscars in China niet uitgezonden zullen worden.

door Wouter Drummen om 15:04 in Algemeen
Eerder deze week werden de Oscarnominaties bekend gemaakt, maar deze zijn niet erg goed in de smaak gevallen bij China. De Chinese overheid heeft alle lokale media nu zelfs verboden om in 2021 live verslag van de Oscars uit te brengen.

De reden hiervoor? Twee genomineerde films zijn China in het verkeerde keelgat geschoten, namelijk Do Not Split en Nomandland.

Waarom
Do Not Split kreeg een Oscarnominatie voor Beste Korte Documentaire. De film gaat over de strijd van Hongkong tegen inmenging van de Chinese overheid, waar geen al te best beeld van wordt neergezet.

Ondanks het feit dat in Nomadland geen negatief beeld van China weergeeft, wordt deze film eveneens geboycot. De film kwam in China al onder vuur te liggen, aangezien regisseuse Chloé Zhao vorig jaar nog zei dat de Verenigde Staten nu haar thuis is, waardoor sommigen vermoeden dat ze geen Chinees paspoort meer heeft.

In een ander interview, dat alweer uit 2013 stamt, noemde ze China een "land van leugens". Genoeg reden dus voor de propaganda-afdeling van de Chinese Communistische Partij om de Oscars van dit jaar te boycotten. Chinese media mogen enkel en alleen verslag over 'niet controversiële awards' uitbrengen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Dit gaat nog lastig worden voor Disney Marvel. Wat als The Eternals geboycot word vanwege deze regisseuse. Kost ze zo 400 miljoen omzet in China

eltorro

Avatar

^Daarvan houden ze max 100 miljoen over. Maar ze zullen er vast wel van balen.

Gigan72

Avatar

@Sunchaser
Captain Marvel 2 gaat ook een probleem worden in China

Captain Marvel wordt openlijk lesbisch in deel 2 en dat vinden ze in China niet zo leuk dus de kans is erg groot dat hij daar niet in de bios komt .
Ook andere landen gaan dit niet laten zien in de bios.

Ang3l

Avatar

Het is dat die afzetmarkt zo groot is, maar het blijft toch echt bijzonder dat we hier voor buigen. Ben idd benieuwd wat ze gaan doen met Cpt Marvel en Eternals. Zowel vanwege de regie als vanwege LGBT "propaganda" kan t idd wel eens zijn dat er geboycot gaat worden.

Maar op een gegeven moment is t wel klaar hoor, beste China.

RobzZ01

Avatar

@SunChaser

We hebben het al gezien met Suicide Squad en Deadpool die ook China oversloegen. Hielden het hoogstwaarschijnlijk van het (of het in de buurt komen van) miljard af.

Harmenyolo

Avatar

En wordt hij in Nederland ook geboycot? voor de film Mulan?

Mothercopper

Avatar

Prima, want het moet maar eens afgelopen zijn om China maar steeds de hand boven het hoofd te houden. Een land waar jaarlijks nog tussen de 10 en 20.000 geëxecuteerd worden. Waar gevangen systematisch gemarteld worden en waar repressie en controle aan de orde van de dag is.

MichaelCaine

Avatar

Zat van de week toevallig naar die South Park aflevering te kijken waar de bio pic van de metal band door de China censuur moet... Triest dat het dan in het echt veel erger is

Eddie Singer

Avatar

Hollywood e.o. moet natuurlijk wel doen wat China zegt!

Forget it, Hollywood....it's Chinatown....

NieuwsFilm

meest populair