'Resident Evil'-reboot krijgt gave officiële titel

'Resident Evil'-reboot krijgt gave officiële titel

De films van John Carpenter hebben grote invloed gehad op het eindproduct.

Het leek er lange tijd op dat de reboot van Resident Evil simpelweg, nou ja, Resident Evil zou gaan heten. Maar niks is minder waar: regisseur Johannes Roberts heeft de officiële titel onthuld.

Gedurende een interview tijdens het online event van SXSW liet Roberts weten dat de reboot officieel de titel Resident Evil: Welcome to Raccoon City draagt. We gaan dus echt terug naar waar het allemaal begon.

De regisseur liet ook een aantal andere interessante weetjes vallen over de film, die in september de bioscopen moet bereiken. Zo is het verhaal van Resident Evil: Welcome to Raccoon City gebaseerd op de eerste twee games en bevat de film personages uit beide titels.

Net als in de allereerste game voor de PlayStation speelt Welcome to Raccoon City zich af in 1998, en laat de film zien hoe Raccoon City wordt overrompeld door zombies. Zowel het Spencer Mansion als de Raccoon City Police Department zullen te zien zijn in de film.

Atmosfeer speelt een sleutelrol
Tijdens een interview met IGN liet Roberts ook weten waarop hij zich vooral focust in de film:

"Wat ik vooral gaaf vind aan de games is dat ze gewoon ontzettend eng zijn. Dat wilde ik overbrengen naar de film. De atmosfeer, regen, duisternis; het is allemaal erg creepy. Raccoon City is een verrot personage in de games en dat wilde ik overbrengen naar de film."

Om die atmosfeer te creëren, keek Roberts voor inspiratie vooral naar films van horrorgrootheid John Carpenter:

"Ik ben een enorme fan van John Carpenter en heb hem als inspiratie gebruikt. De manier waarop hij een claustrofobische atmosfeer neerzet in films als Assault on Precinct 13 en The Fog, waarin groepen van personages worden aangevallen waren een grote inspiratie voor onze film."

NieuwsFilm

meest populair