Gerard Butler dacht dat '300' waardeloos zou zijn

Gerard Butler dacht dat '300' waardeloos zou zijn

Uiteindelijk werd het misschien wel de grootste hit van zijn carrière.

Een van Gerald Butler's bekendste rollen is zonder twijfel die van de Spartaanse koning Leonidas in 300. De film van Zack Snyder werd sterk onthaald en Butler wist hoge ogen te gooien in de harde actiefilm. Toch dacht de acteur dat de film zou floppen.

Butler heeft tijdens een recent interview laten weten dat hij aanvankelijk helemaal geen vertrouwen in het eindresultaat had. 300 werd namelijk bijna volledig met behulp van CGI in elkaar geknutseld.

Maar een handjevol scenes werden gefilmd in echte omgevingen, aangezien het grootste deel achteraf digitaal werd toegevoegd. Als gevolg hiervan dacht Butler dat het een blamage ging worden.

Reactie
Zo zegt de nu 51-jarige acteur: ''Het zag er vreemd uit. Ik liep in mijn rode cape en kleine leren onderbroek rond en wees dan uit het niets met de woorden: 'Kijk, een dorp dat in brand staat'. Ik dacht toen bij mezelf dat de film echt verschrikkelijk zou zijn...''

Gelukkig had Butler het fout. De film was een succes (en er kwam zelfs een vervolg op). De acteur zelf was dan ook aangenaam verrast toen hij de film voor de eerste keer zag: ''Mijn mond viel open. Ik kan Zack niet genoeg prijzen voor het eindresultaat. Niet alleen is een geweldige regisseur en een lieve kerel maar ook een enthousiaste en gepassioneerde artiest''.

NieuwsFilm

meest populair