Blu-ray

'Trolls World Tour' - de film die de bioscoopwereld op zijn kop zette

Trolls World Tour was de eerste film die voor Video-on-demand ging na de corona-uitbraak.

door Bram de Groot om 11:49 in Blu-ray
Toen de coronacrisis net uitbrak was het Trolls World Tour dat de bioscoopwereld op zijn kop zette. De animatiefilm werd in de States vrij snel naar on-demand verplaatst, tot grote frustratie van de bioscoopketens aldaar. Universal Pictures moest op het matje komen.

Ondertussen weten we dat Universal een vooruitziende blik had, al kwam de film in augustus wel uit in de Nederlandse bioscopen. Vele tientallen andere films zijn rechtstreeks online verschenen en het einde is nog lang niet in zicht. Sinds kort kunnen de liefhebbers van 4K UHD en 3D Blu-ray de tweede Trolls-film in huis halen.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort de animatiefilm redelijk netjes, terwijl de ontvangst onder het publiek juist zwakker is. Op Rotten Tomatoes staat de film op 70% op de Tomatometer, met een 6.20/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is minder enthousiast gezien de 58% (3.5/5) audience score.

Met een productiebudget van 90 tot 110 miljoen dollar noteerde Trolls World Tour een kleine 50 miljoen dollar wereldwijd aan de bioscoopkassa's. In de States werd er zo'n $150 miljoen opgehaald via online releases en nog eens zo'n 25 miljoen via de fysieke uitgave.Blu-ray: Trolls World Tour

Discs: 1 x 4K UHD | 1 x 3D Blu-ray | 1 x Blu-ray | Release: februari 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.35: 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos, Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083209704 | Met dank aan: Universal Pictures Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Trolls World Tour zitten vastgeklikt in een iets dikkere zwarte 4K UHD Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de nodige kleurrijke trolletjes. En deze 4K / 3D Blu-ray uitgave blijkt de "Dance Party Edition".

Een completere uitgave had er niet kunnen zijn. Naast de 4K UHD schijf krijg je de animatiefilm ook op Blu-ray én op 3D Blu-ray. Dat laatste is steeds minder te zien, aangezien er tegenwoordig nog amper 3D-tv's en Blu-ray spelers worden gemaakt. Desondanks een prachtige uitgave voor de fan.

Bonusmateriaal
Uiteraard is er weer voldoende vermakelijk bonusmateriaal aanwezig. Zo is er de Dance Party Edition waarmee je kunt meedansen en -zingen. Ook is er een flinke reeks verwijderde scènes (totaal 20 minuten) en een track met commentaar van regisseurs Walt Dohrn en David P. Smith en producent Gina Shay. De rest van de extra's zijn vooral leuk voor de kleintjes.


In een vrolijk en kleurrijk avontuur dat hen verder brengt dan ooit tevoren, doen Poppy en Knoest een grote ontdekking. Ze maken deel uit van zes verschillende Trollenstammen met zeer uiteenlopende muziekstijlen: Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt een stuk groter, maar vooral ook luider en muzikaler te worden.

Wat vind jij van Trolls World Tour?

Heb jij Trolls World Tour al gezien, bijvoorbeeld met de kinderen of zo? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair