Algemeen

Eerste recensies 'Nobody': de nieuwe John Wick is geboren!

Bob Odenkirk is opeens een die-hard actieheld.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De film Nobody heeft nog maar weinig aandacht gekregen, maar het blijkt niet voor niets dat deze wel een prijzige Superbowl reclamespot kreeg eerder dit jaar. De ontvangst blijkt namelijk erg sterk.

Ondertussen staan de eerste reeks recensies online voor de actiefilm waarin acteur Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) de hoofdrol speelt. Op het moment van schrijven staat Nobody op 88 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 7.10/10 als gemiddelde beoordeling.

"Nobody ontdekt geen nieuw terrein binnen het genre, maar deze uiterst gewelddadige thriller verplettert, verbrijzelt en vernietigt tal van andere dingen terwijl Bob Odenkirk aantoont het in zich te hebben om een actiester te zijn," luidt de Critics Consensus.

Film als The Foreigner en Taken
Net als The Foreigner met Jackie Chan en Liam Neesons Taken -films, behoort Nobody tot een relatief nieuw genre, waarin het heel, heel gevaarlijk is om papa boos te maken," aldus de recensent van San Francisco Chronicle.

En Joe Friar van The Victoria Advocate: "De sensationele feel-good rit van deze zomer komt vroeg. Kijk uit John Wick, Hutch Mansell is gearriveerd. WHO?" Maar volgens Darren Franich van Entertainment Weekly: "Een nogal kil festival vol bloed, te rigide om ooit echt tot leven te komen. Het is Wick-loos."

De film van regisseur Ilya Naishuller staat gepland voor een Nederlandse bioscooprelease op 15 mei dit jaar.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

ghehe, ben benieuwd.

eltorro

Avatar

Nobody lijkt me toch wel een heel stuk beter dan 'Duizend edits in één minuut Taken'. Goed om te zien dat de regisseurs en schrijver van John Wick zoveel effect hebben op het actie genre. Het genre heeft een echte opleving dankzij hen en de tijd van Bourne en Taken lijkt gelukkig ver achter ons te liggen.

Mav Damian

Avatar

Nu ben ik toch wel stiekem nieuwsgierig geworden.

Movieman2018

Avatar

John Wick & Mr Nobody in een universe ????

dave74

Avatar

Niet zo enthousiast!!!denk niet dat dit john wick overtreft te veel humor pffft

eltorro

Avatar

Zie nu pas dat de regisseur van Nobody ook Hardcore Henry heeft gemaakt. In één klap kijk ik nu het meest uit naar deze film in 2021. Volgens mij wel een goede regisseur om in de toekomst in de gaten te houden.

ArnoQ

Avatar

Odenkirk is ook een veel betere acteur dan Reeves. Ben benieuwd.

Boer

Avatar

Klinkt als meer van hetzelfde

SoloSlim

Avatar

De trailer lijkt toch niet veelbelovend.. Hopelijk is mijn eerste indruk verkeerd.

NieuwsFilm

meest populair