Sharon Stone: "Door mijn beroerte was ik mijn 'glans' kwijt"

Sharon Stone: "Door mijn beroerte was ik mijn 'glans' kwijt"

Haar beroerte in 2001 veranderde alles.

Sharon Stone werd in de jaren negentig wereldberoemd dankzij rollen in films van Paul Verhoeven, Total Recall en Basic Instict, en Scorsese's Casino. In 2001 had de actrice echter een ernstige beroerte, een gebeurtenis die haar leven ingrijpend veranderde. Hier blikt ze nu op terug.

De 63-jarige actrice liet zich erover uit tijdens een recent interview met Oprah Winfrey: ''Ik was ineens mijn glans kwijt. Het was niet zo zeer mijn schoonheid, maar mijn straling en aanwezigheid die aangetast waren''.

Anders
Ondanks het feit dat Stone toch doorging met acteren in films en series, had ze toch wel 7 jaar nodig om enigszins beter te worden, maar het is toch anders dan voorheen: ''Ik was die glans kwijt die je hebt wanneer je jong bent, of op z'n minst, je jong voelt''.

''Na mijn beroerte was dat weg. Ik was vertrouwen kwijt. En in de filmbusiness is dat uitermate belangrijk. Ik kreeg te horen dat ik niet meer goed genoeg was en op een gegeven moment begin je dan ook dat te geloven''.

Memoires
Stone mag dan nog wel steeds acteren, ze doet het iets rustiger aan en werkte de afgelopen tijd voornamelijk aan haar memoires: ''Naarmate we ouder worden, krijgen vrouwen vaak te horen dat we niet meer veel voorstellen. Wanneer je 40 bent, zeggen ze al dat je tijd voorbij is, maar ik wil met mijn boek aantonen dat dat ver van de werkelijkheid staat''.

NieuwsFilm

meest populair