'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' voelt als een echte game

Je hoeft je als fan van de games dus zeker geen zorgen te maken.

De aankomende film Resident Evil: Welcome to Raccoon City zal een volledige reboot van de filmfranchise zijn. Hij staat dus helemaal los van de zes films die we van Sony Pictures kregen en moet ook meer kwaliteit met zich meebrengen.

Een van de acteurs belooft in een interview dat de film echt de moeite waard wordt. Tom Hooper, die de rol van Albert Wesker speelt, stelt dat gamers zich echt geen zorgen hoeven te maken. Voor zijn gevoel is het net een game.

Geen zorgen maken
"Ik denk dat fans tevreden zullen zijn, maar tegelijk hoop ik ook dat ze begrijpen dat we deze personages zo echt mogelijk willen maken," aldus Hooper tegenover Collider.

"Mijn gevoel is dat Wesker in de game een beetje overeenkomst met [Agent] Smith van The Matrix. Een beetje dat idee. Maar ik wilde hem echt een stuk meer driedimensionaal hebben en ook op moreel vlak een goede positie geven. Het wordt dus niet zo plat als in de game. Er zit een oorsprongselement aan Wesker hierin, dat laat zien wie hij was voordat hij werd wie we uit de games kennen."

De film belooft daarmee wel wat te worden. Ook omdat gamers zich voor het eerst in de franchise echt lijken te kunnen herkennen in wat we te zien krijgen. De release staat gepland voor september.

NieuwsFilm

meest populair