[UPDATE] Disney koopt Netflix om streamingoorlog definitief te winnen!

[UPDATE] Disney koopt Netflix om streamingoorlog definitief te winnen!

De streamingoorlog komt tot een einde.

Uiteraard was dit een 1 april grap! Maar wie weet op een dag!

De afgelopen jaren kocht The Walt Disney Company merken en studio's als Pixar, Lucasfilm, Marvel en 20th Century Fox en nu heeft de huismuis ook de streamingconcurrent Netflix gekocht. Hiermee weet Disney de toekomst veilig te stellen als het gaat om de Home Entertainment-tak.

"Met Disney+ lanceerden we in 2019 al een succesvol platform met unieke Disney-content voor onze belangrijkste doelgroepen. Met diensten als Star en Hulu bieden we ook films en series voor volwassenen. Netflix blijft Netflix met de eigen Netflix-content, alleen dan onder de Disney-paraplu," aldus Disney CEO Bob Chapek in een statement.

Met de aankoop van Netflix zou een bedrag van zo'n 253 miljard dollar gemoeid zijn. Het exacte aankoopbedrag wordt onthuld tijdens een speciale aandeelhoudersbijeenkomst.

Prijzige aankoop Netflix blijft zelfstandig
Ook Netflix CEO Reed Hastings is blij met de overname en het behouden van het Netflix-merk. "We zijn verheugd om ons platform komende jaren verder uit te bouwen samen met Disney. Alle bekende content van Netflix blijft op Netflix en de samenwerking met bestaande partners blijft komende jaren in stand," zijn de woorden van Hastings.

Op de korte termijn lijkt er dus niet zo heel veel te veranderen. Wel was er een opvallende opmerking in een uitgebreide toelichting van Michael Paull, President bij Disney+ en andere streamingactiviteiten: "Disney+ en Netflix worden in 2022 bereikbaar via één platform. Dat platform gaat na het samensmelten verder onder een nog te onthullen nieuw label."

Wat zeggen jullie? Is dit een slimme zet van Disney en Netflix? Duidelijk is in ieder geval wel dat Disney de streamingoorlog heeft gewonnen. De grootste concurrenten Amazon Prime Video en HBO Max zullen achter de oren krabben na het lezen van dit nieuws.

NieuwsFilm

meest populair