Netflix betaalt bizar hoog bedrag voor twee 'Knives Out'-vervolgen met Daniel Craig

De films worden weer gemaakt door Rian Johnson.

Netflix legt maar liefst 450 miljoen dollar neer voor twee vervolgen op de film Knives Out. Die draaide in 2019 in de bioscoop en was door Rian Johnson geregisseerd, met Daniel Craig als hoofdrolspeler.

De twee vervolgen brengen het duo weer samen en zullen vermoedelijk twee losse verhalen vertellen. Voor Netflix is het een opvallende nieuwe filmfranchise, die kan helpen in de strijd met onder meer HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+.

Benoit Blanc
In de films zullen we privédetective Benoit Blanc weer zien. Voor Daniel Craig is het een manier om zijn naam te verbinden aan een nieuwe franchise, nu hij bijna klaar is als James Bond. Sowieso zal hem dit geen windeieren leggen; hij zou zomaar eens meer dan 20 miljoen dollar per film kunnen verdienen.

Dat Netflix zo'n gigantisch bedrag heeft betaald, is vooral omdat er ook een groot marketingbudget in zit. Daarmee wil Netflix er een wereldwijd evenement van maken als er weer een nieuw Blanc-avontuur aankomt.

In de eerste film zagen we het verhaal van een excentrieke schrijver die in zijn eigen huis vermoord werd. Zijn familie, allemaal hebzuchtige mensen, was verdachte van de moord.

NieuwsFilm

meest populair