James Cameron dreigde al zijn 'Avatar'-schrijvers te ontslaan

James Cameron dreigde al zijn 'Avatar'-schrijvers te ontslaan

Ze deden namelijk precies niet wat hij wilde.

Er zijn bijna twaalf jaar verstreken sinds Avatar in 2009 in de bioscoop uitkwam. Intussen werkt regisseur James Cameron al lange tijd aan vier vervolgfilms.

De eerste daarvan moet in december 2022 in de bioscoop draaien. De film zet het verhaal van Jake Sully en Neytiri voort, en zal laten zien hoe ze het wederom op moeten nemen tegen de mensheid.

Schrijvers ontslaan
Om de vervolgen zo goed mogelijk te maken, wilde Cameron zijn schrijvers zo gefocust mogelijk laten werken. Tijdens een recent interview met The Marianne Williamson Podcast legde hij uit hoe hij dat deed.

Allereerst vertelde Cameron hoe groot hij het succes van de film ervaren heeft. Het was "de best verdienende film in zowat elk land", aldus de regisseur. Dat zette druk op de vervolgfilms.

En dus besloot Cameron te dreigen hen te ontslaan. "Toen ik begon met het schrijven van de vervolgen, wist ik dat er drie zouden komen. Later werden dat er vier. Maar ik zette een groep schrijvers bij elkaar en zei dat ik niemands pitch wilde horen, tot we een analyse hadden van wat werkte in de eerste film, waar de verbindingen gelegd werden. Maar zij wilden blijven praten over de nieuwe verhalen en ik moest dreigen hen te ontslaan, omdat ze deden wat schrijvers doen, namelijk nieuwe verhalen bedenken. Volgens mij moesten we uitzoeken wat zo goed werkte in die eerste film en dat vuurtje aanwakkeren."

NieuwsFilm

meest populair