Blu-ray

'The Witches' met een superenge Anne Hathaway [Blu-ray]

Anne Hathaway is de Grand High Witch in deze Roald Dahl-film.

door Bram de Groot om 11:05 in Blu-ray
Actrice Anne Hathaway koos ervoor de Grand High Witch te spelen in de tweede verfilming van het boek The Witches / De heksen van Roald Dahl. Het werd geen enorm succes, zoals dat voor Anjelica Huston in 1990 wel lukte. Desondanks blijft de film redelijk vermakelijk te noemen voor jong en oud.

De bioscoopzalen haalde The Witches van regisseur Robert Zemeckis beperkt door de coronacrisis. In de States werd de oorspronkelijke bioscoopfilm zelfs alleen een HBO Max Original. Ook de ontvangst was mager. Nu mag de film in huis worden gehaald met de Blu-ray uitgave.
Aan de wereldwijde bioscoopkassa's werd uiteindelijk nog geen 27 miljoen dollar opgehaald nadat de film wisselend werd ontvangen. Op de Tomatometer staat een magere 48% na 176 recensies. Ook het publiek was niet tevreden, met 33% als publieksscore.

De Critics Consensus: "The Witches mist een paar spreuken, maar de vertolking van Anne Hathaway zijn misschien wel genoeg om fans van dit Roald Dahl-verhaal te betoveren."


Blu-ray: The Witches

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.40: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888256046 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van The Witches zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. We zien drie hoofdrolspelers, met Anne Hathaway, Stanley Tucci en Octavia Spencer. De achterkant voorspelt een leuke reeks extra's.

De schijf levert een mooie weergave af van een film met een hoge productiekwaliteit. Iets dat we wel van Robert Zemeckis mogen verwachten. Er is wel een standaard DTS-HD track aanwezig en de fan van de beste geluidskwaliteit had dan liever een Atmos track gezien. Een Nederlandse 4K-uitgave is er overigens ook niet.

De extra's zijn redelijk netjes vertegenwoordigd, met als eerste het basic maar prima The Making of the Witches. Daarna volgt in vijf minuten een blik op de auteur achter het boek in Roald Dahl: The Story Behind the Witches en je kunt ook nog kijken naar de promo The Witches: Magic Mouse-Maker Potion, een Gag Reel en een paar verwijderde scènes.


The Witches
Eind 1967 gaat een jonge weesjongen bij zijn oma wonen in de landelijke stad Demopolis in Alabama. Terwijl de jongen en zijn grootmoeder bedrieglijk glamoureuze maar door en door duivelse heksen tegenkomen, neemt ze wijselijk onze jonge held mee naar een weelderige badplaats.

Helaas komen ze precies op hetzelfde moment aan dat 's werelds Grand High Witch haar mede-trawanten van over de hele wereld heeft verzameld om haar snode plannen uit te voeren.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Deze nieuwe versie heeft zijn momenten maar ik verkies toch de originele versie.

NieuwsFilm

meest populair