Kate Winslet: "Ik ken heel wat bekende acteurs die niet uit de kast durven te komen"

Kate Winslet: "Ik ken heel wat bekende acteurs die niet uit de kast durven te komen"

Volgens de actrice vrezen zij voor de impact die dat zou hebben op hun carrière.

Kate Winslet vindt het jammer dat veel acteurs nog altijd niet uit de kast durven te komen in Hollywood. Volgens de actrice vrezen zij de gevolgen voor hun carrière. Dat zegt ze in een interview met The Sunday Times.

Kate Winslet (46) kent naar eigen zeggen minstens vier mannelijke collega's die het niet aandurven om open te zijn over hun seksuele geaardheid. "Ik ken redelijk wat jonge acteurs - de een nog bekender dan de ander - die vreselijk bang zijn dat hun geaardheid ooit naar buiten komt", begint Winslet.

"Ze vrezen dat ze daardoor minder snel worden gecast als heteroseksuele personages", vervolgt ze. "Ik vind het echt gewoon vreselijk dat zij deze angst hebben".

Volgens de Titanic-actrice krijgen lhbti-acteurs ook vaak het advies om in de cast te blijven en dat is zorgwekkend, vindt ze. "Ik weet bijvoorbeeld dat een heel bekende acteur die onlangs bij een Amerikaans agentschap heeft getekend te horen heeft gekregen dat hij maar voor zich moest houden dat hij biseksueel is", illustreert ze met een voorbeeld.

Kritiek
Tegelijkertijd is er ook hier en daar kritiek op Winslet voor het feit dat zij de rol van de lesbische fossieldeskundige Mary Anning op zich heeft genomen in het liefdesdrama Ammonite. Was het niet beter en eerlijker geweest als deze rol daadwerkelijk naar een lesbische actrice was gegaan?

"Het is belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan over het casten van heteroseksuele acteurs in lhbti-rollen", reageert Winslet. "Ik hoop echt dat er een tijd komt waarin lhbti-acteurs deze rollen automatisch krijgen en dat er niet per se bekende sterren gecast hoeven te worden om überhaupt groen licht te krijgen voor een project".

Volgens Winslet bood de film haar een waardevolle kans om dit thema aan te kaarten. "Mijn rol is simpelweg nooit aan iemand anders aangeboden", legt ze uit. "Ik wist dat ik door het aannemen van deze rol de kans zou hebben om een lhbti-verhaal naar de huiskamers van mensen te brengen".

NieuwsFilm

meest populair