Algemeen

Felle kritiek op Warner Bros. om 'Space Jam: A New Legacy' trailer met verwijzing naar controversiële film

A Clockwork Orange zit stiekem ook in de nieuwe Space Jam-film.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Vorige week gaf Warner Bros. dan eindelijk de eerste trailer vrij voor Space Jam: A New Legacy. Die liet een behoorlijk opvallende wereld zien, vol figuren uit heel wat Warner Bros.-eigendommen.

In de trailer zien we dat Space Jam 2 voor een deel personages laat zien uit de catalogus van Warner Bros., naast de Looney Tunes dus. Zodoende zien we op een gegeven moment aan de rand van een basketbalveld ook de Droogs uit Stanley Kubricks duistere klassieker A Clockwork Orange staan.

Ultra-gewelddadige straatcriminelen
De Droogs is een groepje ultra-gewelddadige straatcriminelen die geweld plegen om het plegen van geweld. Niet omdat ze direct uitzijn op gewin of iets dergelijks, maar omdat het kan.

Dat ze daar staan, past wat heel wat mensen op sociale media betreft dan ook niet goed in de franchise. Sommige mensen wijzen er daarom fijntjes op dat Pepé le Pew ongeschikt geacht werd voor de film (als racistisch personage), en de gewelddadige criminelen dan weer wel geschikt zijn.Space Jam: A New Legacy debuteert halverwege juli in bioscopen in de Verenigde Staten en op HBO Max.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Tja, je kon er op wachten dat mensen naar dit soort dingen gingen zoeken natuurlijk...

Master Of Films

Avatar

Laten we eerlijk wezen. Het is een overbodige sequel. Cancellen deze film.

centr1no

Avatar

Idioten zoeken naar alles tegenwoordig.
Als studio's naar alle kritiek zouden kijken kunnen ze gewoon geen film meer maken.

Rob balneger

Avatar

Ik ben uniek
Ik kan me er Namenlijk niet druk over maken maar wou gewoon ff reageren

Vleeshaak

Avatar

Mensen snappen duidelijk de boodschap van A clockwork Orange niet.

Coola

Avatar

Geen probleem met clockwork orange hier. Maar waarom geen pepe? Pepe is 100% onschuldig en kind en vrouwvriendelijk.

Maac

Avatar

Kritiek op het feit dat deze karakters in deze film voorkomen is onzin, maar dat de hypocrisie wordt belicht met betrekking tot Pepé Le Pew is natuurlijk volledig terecht.

kokosnoot

Avatar

Trailer bekeken. Vond het zelf (los van alle kritiek) nogal leeg en kunstmatig. Beetje nep maar kids vinden het miss geweldig.

Inderdaad overbodige sequel.

chefry1983

Avatar

Je kan echt merken dat mensen teveel tijd over hebben door het vele thuiszitten.
Wat zal ik vandaag eens gaan doen hoor ik veel mensen denken? Ik ga vanaf vandaag overal op zeiken

Artificialis

Avatar

Ja hoor, nu heeft A Clockwork Orange het weer gedaan. Warner Bros. vraagt hier natuurlijk zelf om door met de Woke hype mee te gaan. Als je Speedy Gonzales verwijderd omdat hij een Mexicaans stereotype is en je laat Pepé Le Pew buiten beschouwing vanwege #MeToo. Dan heb je in feite de deur geopend voor Social Justice Warriors om je hele product te gaan ontleden, zoekend naar elke politieke incorrecte korrel.

Er zijn belangrijkere zaken vanuit de filmwereld om over te hebben. Neem bijvoorbeeld het racistische haar van Victoria Koblenko. Gelukkig heeft zij haar excuses aangeboden. Schandalig natuurlijk, dat zij als roomblanke vrouw denkt de vrijheid te hebben om je eigen kapsel uit te kiezen.

Renegade

Avatar

Nou dus geen enkele film kan meer gemaakt worden, omdat er altijd wel iets niet goed is....hou een keer op met deze onzin. En breng die stinkdier en mijn favoriet Speedy terug

Popcultuurfreak

Avatar

Meeste tweets willen hierin juist de hypocrisie in Warner Bros. dudielijk maken denk ik.

Goku32

Avatar

Jezus waar maken mensen zich druk om. Ze staan alleen aan de kant. Het is niet als of ze de hele film te zien zijn. Maar dat Le Pepe uit de film is vind ik ook kinderachtig Americane kunnen niks hebben. Diep triest dat zulke dingen spelen in de wereld helaas. Straks heb je helemaal niks meer in films, straks zijn het allemaal kinderfilms

Dramalert

Avatar

Wat ? Pepe le pew racist ? Boi dat weten wij nu ook weer.

Ik dacht even dat die eruit moest omdat die steeds de zwarte poes wou pakken.

Dus geen verwarring met Pepe the frog ?

kokosnoot

Avatar

Ze hadden ook Pepé Le Pew een beetje een update kunnen geven op een creatieve leuke manier in plaats van hem totaal verwijderen.

NieuwsFilm

meest populair