Fun Fact: De cast van 'Ghostbusters 2' werd in de val gelokt met een vals script

Fun Fact: De cast van 'Ghostbusters 2' werd in de val gelokt met een vals script

Bill Murray doet een boekje open...

Met het binnenkort te verschijnen Ghostbusters: Legacy komen er weer wat verhalen naar boven over de vorige delen in de franchise. Zo is het bekend dat hoofdrolspeler Bill Murray heel lang de boot afhield om mee te werken aan een derde deel en het bijna niet doorging.

Nu onthuld de acteur een verhaal achter de schermen tijdens het draaien van Ghostbusters II (1989) waardoor je zijn scepticisme beter begrijpt:

Fans van de serie vinden het tweede deel, dat volgens velen te snel en te gehaast is geproduceerd, vaak één van de meest teleurstellende vervolgfilms en als we Murray moeten geloven, lag dat aan een listige truc.

De originele castleden waren allemaal terughoudend om weer mee te werken, maar een nieuw script van bedenkers Harold Ramis en Dan Aykroyd maakte iedereen enthousiast en haalde hen over.

Murray: "Ik had absoluut geen haast en wist dat geld de enige reden was. We werden samengebracht in een kamer en hadden elkaar sinds de release van de vorige niet meer gezien. De sfeer was meteen weer goed en bij het horen van het idee dat Dan en Harold pitchten, dacht ik 'Wow, dit zou echt iets kunnen worden'.

Bemoeienis van studio
Uiteindelijk bleek het verhaal wat geschreven was, niet het verhaal te zijn dat verfilmd ging worden en hier kwam Murray pas achter op de eerste draaidag:

"Ze hebben ons onder valse voorwendselen naar de set gehaald. Ik zei meteen 'Wat is dit in godsnaam'? Helaas waren we al aan het filmen, dus we moesten uitzoeken hoe we het konden laten werken. Maar het samenzijn was geweldig, evenals de groep mensen".

Welke plotelementen er in het oorspronkelijke script zaten (en die Murray dus wél enthousiast kregen), zullen we wel nooit te weten komen, maar in ieder geval lijkt Ghostbusters: Legacy veel goed te gaan maken!

NieuwsFilm

meest populair