Featured

'Avengers: Endgame' heeft de Marvel-tijdlijn toch helemaal stukgemaakt

En de taak is aan Loki om dit te fiksen.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
De eerste trailer van Loki hint ernaar dat na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame het universum stuk is. Althans: de tijd is stuk. Er lijken heel wat tijdlijnen te zijn ontstaan.

Volgens de Ancient One controleren de Infinity Stones gezamenlijk de manier waarop de tijd beweegt door het universum. Door ze weg te halen, ontstaat er een zijtak in de tijdlijn, een alternatieve Aarde waarin de geschiedenis anders loopt. De Avengers wilden die zijtakken afsluiten en stuurden daarom Steve Rogers op een missie om de Infinity Stones terug te sturen. Maar een specifieke tijdlijn, die van 2012, kon niet afgesloten worden omdat Loki succesvol de Tesseract gestolen had.

Heel wat tijdlijnen
De Loki in deze tijdlijn is een 'variant' en krijgt een beeld van de tijd te zien. Die tat beeld toont meerdere zijtakken, minimaal 13 om precies te zijn.
De implicatie is dat deze Loki verantwoordelijk is voor het ontstaan van al deze versies van de tijd. Wellicht dat de Temporal Variance Authority hem daarom ook inschakelt om de tijdlijn te helpen repareren en zijn eigen fouten recht te zetten.

Waar waren ze?
Het feit dat de TVA bestaat in het Marvel Cinematic Universe, maar niets deed in de gebeurtenissen van Avengers: Endgame is interessant. Maar wellicht heeft dat ermee te maken dat de Ancient One duidelijk vertelde aan de Hulk wat hij moest doen om permanente schade te voorkomen.

Het lijkt er zo bezien op dat de Time-Keepers en de Masters of the Mythic Arts een band hebben. Wellicht dat ze in zekere zin samenwerkten om de Time Stone te monitoren en te voorkomen dat er veel mis zou gaan?

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dr.Gonzo

Avatar

Minimaal 13 om precies te zijn ????

lamoteg

Avatar

Onze winkel is open 24/24 en 7/7 uitgezonderd maandag, dinsdag en woensdag

NieuwsFilm

meest populair