Carrie-Anne Moss (The Matrix) veranderde in één dag van meisje naar oma

Carrie-Anne Moss (The Matrix) veranderde in één dag van meisje naar oma

De actrice had het er best lastig mee.

We krijgen wel vaker van actrices te horen dat zodra ze veertig/vijftig zijn, minder grote filmrollen weten te bemachtigen, of zelfs volledig vergeten worden. Carrie-Anne Moss, voornamelijk bekend van de Matrix-trilogie, deelt nu een soortgelijk verhaal.

Tijdens een recent interview liet de actrice namelijk weten dat ze vlak na haar 40ste verjaardag de rol van een grootmoeder kreeg aangeboden. Hier vertelt ze het volgende over: ''Ik kreeg altijd te horen dat na je 40ste alles verandert, maar ik geloofde dat nooit. Tot dat moment...''.

Lastig
De 53-jarige Moss deelt dit verhaal nu, ter promotie van een boek over de manier waarop de maatschappij omgaat met vrouwen wanneer ze ouder worden: ''Letterlijk één dag na mijn 40e verjaardag was ik met mijn manager over een script aan het praten en bleek dat me niet de rol die ik in gedachten had maar die van een grootmoeder werd aangeboden''.

''Van de ene dag op de andere was ik van een meisje in een moeder en in een grootmoeder veranderd''. Hier had de actrice het moeilijk mee, onder meer omdat mannelijke acteurs niet zo worden behandeld.

Toch zal Moss, als alles goed gaat, in december te zien zijn in The Matrix 4. Hier zal ze hoogstwaarschijnlijk allesbehalve een oud vrouwtje in spelen.

NieuwsFilm

meest populair