Oscar genomineerde actrice gaat bijna ten onder aan roem: "Kwestie van leven of dood"

Oscar genomineerde actrice gaat bijna ten onder aan roem: "Kwestie van leven of dood"

Amanda Seyfried is altijd al erg openhartig geweest over haar geestelijke gezondheid.

Hollywoodactrice Amanda Seyfried (Mamma Mia!, Mean Girls) heeft nog altijd last van hevige paniekaanvallen. Dat vertelt ze in een openhartig interview met Sunday Today.

"Mijn paniekaanvallen voelen als leven-of-dood-situaties, want je lichaam gaat in vecht- óf vluchtmodus", vertelt de 35-jarige Seyfried, die al heel wat jaren in de spotlights staat. "Als een paniekaanval eenmaal over is, voel ik me lichamelijk zo opgelucht - wat een beetje bizar is eigenlijk, omdat het allemaal in je hoofd begint".

Normaal zijn
Ook heeft de actrice er moeite mee om anderen ervan te overtuigen dat ze ook maar een mens is. "Ik wil graag dat mensen zien dat ik ook normaal ben. Ik heb niet iemand in dienst die me 's ochtends wakker maakt en me ontbijt op bed brengt of een chauffeur die me overal rondrijdt", aldus Seyfried, die momenteel voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol is genomineerd vanwege haar spel in David Finchers Mank.

"Elke keer als ik een nieuw iemand ontmoet, probeer ik ze op een wanhopige manier duidelijk te maken dat ze op een gewone manier tegen me kunt praten", vervolgt ze. "Ik wil net als iedereen op een normale manier contact hebben, want ik ben net als iedereen".


Oorzaak: roem
Seyfried is altijd al erg open geweest over haar paniekaanvallen. Zo vertelde ze in 2011 in de Britse editie van het modeblad Glamour dat ze op dat moment in behandeling was voor die problematiek. "Ik heb moeite met mijn bekendheid en ben altijd zenuwachtig als ik naar buiten moet", onthulde ze toen. "Ik maak me dan druk over werkelijk van alles".

De actrice heeft daarnaast last van OCD, een bekende dwangstoornis. Daarvoor slikt ze al sinds haar negentiende medicijnen. De blondine heeft zich vanwege haar persoonlijke ervaringen ook altijd ingezet om de acceptatie van mentale problemen te vergroten.

NieuwsFilm

meest populair