Algemeen

Gerucht: 'Fantastic Beasts 3' is mogelijk het einde van de reeks

Dan toch geen vijfde deel of is dit gerucht onzin?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De Fantastic Beasts-films leken gegarandeerde hits. Maar de spin-offs van de Harry Potter-franchise hebben niet alleen te maken met matige box office prestaties, maar ook met kritische fans en critici. De vraag is dus hoe het zit met de toekomst van de franchise.

Nu stelt Daniel Richtman, die soms wel goed zit met zijn verhalen, dat Warner Bros. van plan is om de aankomende derde Fantastic Beasts-film een gesloten einde te geven. Niet om de franchise per se te stoppen, maar wel om het mogelijk te maken de filmfranchise vervroegd tot een einde te brengen voor het geval dat de film een flop is.

Grote plannen
Toen de films aangekondigd werden, leken deze eerst op zichzelf te gaan staan. Maar al snel bleek dat er duidelijke koppelingen waren met de Harry Potter-franchise. Zo was er superschurk Grindelwald, zagen we in de tweede film ineens ook Dumbledore en meer bekende elementen.

Helaas sloeg dat op de een of andere manier niet echt aan bij fans. Fantastic Beasts 3 had bovendien te maken met de controverse rond Johnny Depp en acteur Ezra Miller. Schrijfster J.K. Rowling mocht niet meer in haar eentje aan het verhaal werken en kreeg hulp.

De hoop van Warner Bros. is dat de boel daarmee weer op de rails komt te staan, maar wellicht dat er inderdaad wordt gekeken naar een minder open einde. Dat zou niet heel gek zijn bij een wisselend scorende franchise als deze.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BillySavastano

Avatar

Als dit zo is ben ik meteen klaar met de franchise en gaan mijn 2 FB blurays de shredder in. Eerst 5 films beloven en daarna alles afraffelen in de 3e film omdat het voor hun niet goed genoeg draait is best wel een middelvinger naar de fans vind ik. Gelukkig is het maar een richtman rumor, wat een leven heeft die man.

Darthmar

Avatar

5 films leek mij altijd te veel films.
Jammer is dat ze van deel 2 zo'n puinhoop hebben gemaakt na het leuke deel 1.

Jeroenevertp

Avatar

Deze franchise is altijd al een rommelige puinhoop geweest.
Wil je meer Harry Potter maken, verzin dan gewoon een verhaal over wat Harry ná z'n schooltijd meemaakt

milo007

Avatar

Deze franchise had nooit mogen bestaan. Een beetje zoals de nieuwe Star Wars en JP films. Een ok eerste deel maar daarna in vliegende vaart bergaf.

Master Of Films

Avatar

BillySavastano "Gelukkig is het maar een richtman rumor, wat een leven heeft die man."
Jep, dat hij kan leven van geruchten uit de entertainment business. Het zal je roeping wezen.

Johan67

Avatar

Hierover hebben jullie 8 maart ook over geschreven: https://www.filmtotaal.nl/nieuws/79570

RobzZ01

Avatar

Voel me ook aardig verkocht mocht dit waar zijn.

Grote fan van de Harry Potter reeks. Fantastic Beasts thuis eens gekeken en de film heeft me maar niet gepakt. Deel 2 ook pas vorig jaar voor het eerst gekeken en dat was al helemaal een misser. Zonde want er zit best veel potentie in.

Maar eigenlijk schreven ze al hun vonnis toen ze Depp de laan uit stuurden. Ben nu überhaupt al lastig enthousiast te krijgen voor dit derde deel, daar het momentum met Depp als Grindelwald nu volledig wegvalt. Heb ik zin in een 3e acteur als Grindelwald? Nee, ondanks Mikkelsen.

Artificialis

Avatar

Er werd ongetwijfeld gedacht dat de Fantastic Beasts reeks net zo'n succes zou worden als de Harry Potter franchise. 655 miljoen dollar aan de box office (Crimes of Grindelwald) zou voor veel studio's een godsgeschenk zijn. Maar dit is voor de gretigheid van Warner Bros. niet goed genoeg natuurlijk. Dat in combinatie met minder goede reviews en de opgeblazen 'ophef' rondom J.K. Rowling, Ezra Miller en Johnny Depp zijn misschien geen motiverende factoren. Maar Warner Bros. gooit nu wel erg makkelijk de handdoek in de ring.

Graag had ik gezien hoe Johnny Depp's Gellert Grindelwald een link tussen de magische wereld en de tweede wereldoorlog zou hebben gelegd. Maar dat zou in deze tijden sowieso een controversieel topic zijn geweest.

Draven

Avatar

Master Of Films "Jep, dat hij kan leven van geruchten uit de entertainment business. Het zal je roeping wezen. "


Er zijn ook nog filmsites (ik ga geen namen noemen) die zijn geruchten zelf ook gaan plaatsen uit wat ik vermoed is journalistieke luiheid.

NieuwsFilm

meest populair