Gerucht: 'Fantastic Beasts 3' is mogelijk het einde van de reeks

Dan toch geen vijfde deel of is dit gerucht onzin?

De Fantastic Beasts-films leken gegarandeerde hits. Maar de spin-offs van de Harry Potter-franchise hebben niet alleen te maken met matige box office prestaties, maar ook met kritische fans en critici. De vraag is dus hoe het zit met de toekomst van de franchise.

Nu stelt Daniel Richtman, die soms wel goed zit met zijn verhalen, dat Warner Bros. van plan is om de aankomende derde Fantastic Beasts-film een gesloten einde te geven. Niet om de franchise per se te stoppen, maar wel om het mogelijk te maken de filmfranchise vervroegd tot een einde te brengen voor het geval dat de film een flop is.

Grote plannen
Toen de films aangekondigd werden, leken deze eerst op zichzelf te gaan staan. Maar al snel bleek dat er duidelijke koppelingen waren met de Harry Potter-franchise. Zo was er superschurk Grindelwald, zagen we in de tweede film ineens ook Dumbledore en meer bekende elementen.

Helaas sloeg dat op de een of andere manier niet echt aan bij fans. Fantastic Beasts 3 had bovendien te maken met de controverse rond Johnny Depp en acteur Ezra Miller. Schrijfster J.K. Rowling mocht niet meer in haar eentje aan het verhaal werken en kreeg hulp.

De hoop van Warner Bros. is dat de boel daarmee weer op de rails komt te staan, maar wellicht dat er inderdaad wordt gekeken naar een minder open einde. Dat zou niet heel gek zijn bij een wisselend scorende franchise als deze.

NieuwsFilm

meest populair