Filmmuziek Roundup: John Williams schrijft 'Indy 5', eerste track van 'Mortal Kombat' beschikbaar

Filmmuziek Roundup: John Williams schrijft 'Indy 5', eerste track van 'Mortal Kombat' beschikbaar

Het filmmuziek-nieuws van week 14

Omdat er ook op het gebied van filmmuziek elke week veel nieuws te bespreken is, heeft FilmTotaal wekelijks een updat met alles wat je hebt gemist! Deze week onder meer LucasFilm en een film die binnenkort (hopelijk) in de bioscoop te bewonderen is. Dit is de filmmuziek roundup van week 14.

Indiana Jones 5
Uiteraard beginnen we met het grote nieuws: John Williams heeft weer een klusje bij LucasFilm! De 89-jarige componist gaat ook de vijfde film uit de Indiana Jones-franchise van muziek voorzien. Voor de liefhebber hebben we ook een wat uitgebreider artikel over dit heuglijk feit. En vergeet vooral niet onderstaand korte stukje documentaire te checken!



Andere projecten
- BAFTA-genomineerd componist Emile Mosseri (Minari) krijgt de taak om het regiedebuut van Jessie Eisenberg van muziek te voorzien.
- Zoë Poledouris en Angel Roché Jr. zijn aangenomen om de muziek van de nieuwe "independent" animatiefilm Pierre the Pigeon-Hawk te schrijven.
- Justin Melland, de man achter Netflix-successen als Jeffrey Epstein: Filthy Rich, is ook aangenomen om de documentaireserie The Sons of Sam: A Descent Into Darkness van muziek te voorzien.

Mortal Kombat
Dan een gloednieuwe soundtrack om nu op je koptelefoon te zetten: Mortal Kombat komt op de 23ste van deze maand naar de bioscopen en HBO Max (helaas niet in Nederland), maar de eerste track van de soundtrack van Benjamin Wallfisch (Shazam, Blade Runner 2049) is nu al beschikbaar. Getiteld: Techno Syndrome 2021. Beluister hieronder.



Overige soundtrackreleases
De soundtracks van Ghostbusters II en The Matrix krijgen binnenkort een volledige re-release. Later meer.

Prijzen
Tot slot: prijzen! In dit prijzenseizoen vallen er flink wat films in de muziekprijzen. Zo wonnen Trent Reznor, Atticus Ross & Jon Batiste de BAFTA voor animatiefilm Soul.

Tom MacDougall viel voor dezelfde film in de prijzen bij de Music Supervisors Awards. Dawn Sutter Madell won ook een prijs, voor zijn werk aan Ma Rainey's Black Bottom. De volledige lijst met winnaars vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair