John Williams maakt muziek voor 'Indiana Jones 5'

John Williams maakt muziek voor 'Indiana Jones 5'

The composers of all composers mag weer aan de slag

Heugelijk nieuws vrijdagavond voor de liefhebbers en fans van de muziek van John Williams: De componist gaat (nog één keer) schitteren in Indiana Jones 5!

Williams, die inmiddels al 89 jaar op deze wereld mag rondlopen, zou in eerste instantie na de muziek van Star Wars: The Rise of Skywalker zijn afscheid aankondigen. Blijkbaar heeft Steven Spielberg hem over kunnen halen ook de muziek van deze vijfde film te schrijven.

Williams = Indy
Williams schreef de muziek voor alle Indiana Jones-films en is zo dus niet los te zien van de franchise. Voor zijn werk aan Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom en The Last Crusade werd hij beloond met een Oscarnominatie.



Star Wars
Voor de liefhebbers van het werk van John Williams: FilmTotaal heeft flink aandacht besteed aan zijn muziek voor Star Wars: A New Hope (lees hier deel 1 en deel 2 van de analyse, deel 3 is op komst). Mede door de tips van vaste FT-reaguurders Master of Films en Chris23 staat er de komende tijd nog veel meer Williams op het programma in de lopende rubriek 'Legendarische filmmuziek'.

NieuwsFilm

meest populair