'Star Wars: Duel of the Fates': Dit had het weinig geliefde The Rise of Skywalker kunnen zijn

'Star Wars: Duel of the Fates': Dit had het weinig geliefde The Rise of Skywalker kunnen zijn

We zetten het volledige verhaal voor je op een rij.

Tot eind 2017 was het de bedoeling dat Colin Trevorrow de derde en afrondende Star Wars-vervolgfilm zou regisseren. Toen werd hij van het project gehaald en besloot Disney zijn hele plan terzijde te schuiven en hem te vervangen door J.J. Abrams.

Abrams bracht ons de film The Rise of Skywalker, die voor heel wat fans behoorlijk tegenviel. Daarom is er ook veel gesproken over het idee van Trevorrow, en wat ons dat had kunnen brengen. In dit artikel vertellen we je het verhaal van zijn geplande film, Duel of the Fates.

Het Verzet is verpletterd
De film speelt zich enkele jaren na The Last Jedi af. De First Order heeft de dreiging van het Verzet grotendeels af weten te slaan en zijn hoofdstad ingericht op Coruscant. Met behulp van stoorzenders heeft men communicatie tussen zonnestelsels onmogelijk gemaakt.


Bekijk de afbeelding

General Hux is nu Chancellor Hux, die met gigantische hologrammen de burgers van Coruscant onderdrukt en bestuurt. Executies zijn deel van het dagelijks leven en het Verzet bestaat nog maar uit enkele honderden strijders.

Een Star Destroyer stelen
Als onderdeel van de ijzeren greep waarin de First Order het sterrenstelsel houdt, zijn er met talloze Star Destroyers grote ringen om planeten en manen die bezet zijn gebouwd. De openingsactie van de film begint met Rose, Finn, Poe en Rey die wanhopig proberen de maan Kuat te bevrijden.



Bekijk de afbeelding

Maar hun plan gaat mis en de helden moeten snel een actie bedenken om te ontkomen. Daarvoor stelen ze uiteindelijk een licht bezette Star Destroyer, waarbij Rey met behulp van de Force de geheugens van de crewleden wist. Het is een grote en onverwachte overwinning voor het Verzet, vooral omdat de Star Destroyer vol wapens zit.

Kylo Ren raakt verminkt
Intussen is Kylo Ren naar Mustafar gereisd, waar hij het vervallen kasteel van Darth Vader bezoekt. Daar vindt hij een Sith Holocron, dat door Palpatine achtergelaten is voor Vader. In dat holocron beschrijft hij de manier om Tor Valum te vinden, de Sith Lord die in deze versie van het verhaal verantwoordelijk was voor de training van Palpatine.


Bekijk de afbeelding

Terwijl dit verhaal te horen valt, leest het holocron het DNA van Kylo Ren, en merkt het dat hij geen Darth Vader is. Er gaat een soort veiligheidsmechanisme af, waardoor Force Lightning in het gezicht van Kylo spat. Daardoor raakt hij behoorlijk verminkt.

Meer planeten worden vernietigd
Onze helden nemen de Star Destroyer mee naar de kleine planeet Korilev, waar het Verzet een tijdelijke basis heeft. Wat ze niet weten, is dat de Destroyer gevolgd wordt door Hux, die meerdere Star Destroyers inschakelt om de planeet aan te vallen.


Bekijk de afbeelding

Een van die schepen is de Finalizer, het persoonlijke schip van Hux, met een planeetvernietigend wapen aan boord. Zodra dat wordt ingeschakeld, wordt de hele planeet verwoest en zit het Verzet weer zonder thuis.

De helden splitsen op
Na de vernietiging van Korilev raken onze helden opgesplitst. Finn en Rose gaan op een missie om een oeroud Jedi-baken te vinden onder Coruscant, dat hen zal helpen de communicatie met het sterrenstelsel te herstellen.


Bekijk de afbeelding

Poe moet verder samen met Rey op zoek naar iemand die hen kan helpen met de Force te navigeren. Die persoon bevindt zich op de planeet Bonadan en moet hen helpen de mythische Force-planeet Mortis te vinden.

Het Darksaber
Terwijl Rey en Poe zoeken naar een persoon op Bonadan, vallen de Knights of Ren aan. In deze versie van het verhaal bestaat de groep uit Jaedec Ren, de tweeling Ott en Lorl Ren en de leider Hattaska Ren.


Bekijk de afbeelding

Die blijkt bijzonder genoeg te beschikken over het Darksaber, het mythische wapen dat in handen van de Mandalorians hoort te zijn. hij gebruikt het wapen in een episch gevecht tegen Rey, waarbij alle Knights of Ren sneuvelen.

Kylo traint met Valum
Kylo reist met behulp van de instructies uit het holocron naar de planeet Remnicore, een oeroude Sith-planeet en het thuis van Tor Valum. Dat is een alien van onbekende oorsprong, die bovendien degene blijkt te zijn die Palpatine ooit trainde in de Force.


Bekijk de afbeelding

De laatste les die Valum geeft, is hoe Kylo levensessentie uit een wezen kan halen met behulp van de Force. Het is een ongelofelijk krachtige vaardigheid, die hij gebruikt om zijn nieuwe meester mee te verraden. Waarmee Valum dus om het leven komt.

Finn de Stormtrooper
Finn en Rose weten het Jedi-baken in te schakelen, waardoor Leia hulp kan inroepen van heel het sterrenstelsel. Maar de First Order vindt het tweetal en valt de tempel aan waar het baken zich bevindt. Daarbij vangen ze Rose en is Finn alleen op de straten.


Bekijk de afbeelding

Daar komt hij een Stormtrooper genaamd RK-514 tegen. Finn weet hem gevangen te nemen en zijn programmering uiteindelijk te wijzigen. Als Finn samen met bewoners van Coruscant een opstand tegen de Stormtroopers van de First Order, komt diezelfde RK-514 aan met een hele rits andere Stormtroopers om te helpen.

Rey's dode ouders
Kylo en Rey vinden allebei hun weg naar de planeet Mortis, en raken buiten een oude Force-tempel in gevecht. Daar onthult Kylo dat hij en de Knights of Ren op bevel van Snoke de ouders van Rey vermoord heeft.


Bekijk de afbeelding

Snoke liet hen zoeken naar Force-gevoelige kinderen, en de ouders van Rey besloten te vechten om te voorkomen dat hun dochter gevangen genomen zou worden.

General Hux pleegt zelfmoord
Finns opstand op Coruscant groeit alleen maar, mede dankzij de aankomst van een heel armada aan piraten en smokkelaars. Dat armada wordt aangevoerd door niemand minder dan Lando Calrissian. De oorlog kantelt daarmee in het voordeel van onze helden, die de First Order weten te verslaan op de planeet.


Bekijk de afbeelding

Hux besluit zich terug te trekken in zijn eigen kamer, waar hij een paars lichtzwaard (mogelijk dat van Mace Windu) gebruikt om zelfmoord te plegen.

Grote eindstrijd
Op Mortis weet Kylo Ren het bijna van Rey te winnen. Ze raakt verblindt, maar met behulp van een aanwezigheid van Luke kan ze het succesvol tegen Kylo opnemen. Ze weet hem bijna te doden, tot Kylo de nieuwe Force-kracht die hij geleerd heeft gebruikt om haar energie op te zuigen.


Bekijk de afbeelding

Leia voelt dat aan de andere kant van het sterrenstelsel in de Force en vraagt haar zoon thuis te komen. Dit keer slaat de boodschap wel aan bij Ben en besluit hij Rey te genezen met zijn laatste beetje levensenergie.

Nieuwe Jedi Academy
De film eindigt met een flashforward. Finn en Rose zijn op de planeet Modesta, waar ze het verhaal van de film aan een groep kinderen vertellen. Onder hen bevindt zich ook het knulletje met de bezem uit The Last Jedi.


Bekijk de afbeelding

De kinderen zijn allemaal Force-gevoelig en worden door Rey getraind in de Force. Zij heeft haar eigen dualiteit van emoties omarmd en is dus geen gewone Jedi meer.

NieuwsFilm

meest populair