'Dune' wordt heel spectaculair

Dat vertelt een van de schrijvers van de film.

Er zijn weinig sci-fi boeken zo geliefd als Dune van Frank Herbert. En als er iemand is die het kan om zo'n franchise succesvol te verfilmen,is het wel regisseur Denis Villeneuve.

Een van de schrijvers van het script van Dune, Eric Roth, stelt nu dat de film "heel spectaculair" is. Hij hypet het project behoorlijk op.

Dune-film
"Het was prachtig om aan Dune te werken. Ik had wat werk voor Denis verricht bij Arrival en we werden een beetje soulmates," vertelde Roth aan Collider. "Dus toen Dune de revue passeerde, vroeg hij of ik een aanpak kon bedenken. En dat deed ik: ik schreef een grote, veel te grote, Eric Roth-versie die bepaalde dingen omvatte die ik speciaal vond."

i]"Ik denk niet dat hij er Lord of the Rings van maakte, maar het is wel behoorlijk spectaculair. Hij is een visionair van een heel eigen soort, die Denis."[/i]

Dune draait om Paul Atreides. Zijn familie krijgt het gouverneurschap over de meest gevaarlijke planeet in het universum. Een complot leidt tot een groot en gevaarlijk conflict, waarbij Paul moet strijden om te overleven en zijn familie tegen een noodlot te beschermen. Vanaf 1 oktober te zien.

NieuwsFilm

meest populair