Ondeugende horror 'Slumberparty Massacre' krijgt remake, maar kan dat tegenwoordig nog?

Ondeugende horror 'Slumberparty Massacre' krijgt remake, maar kan dat tegenwoordig nog?

Syfy Channel gaat zich eraan wagen...

Door de jaren heen uitgegroeid tot bescheiden culthit, was The Slumberparty Massacre in 1982 de eerste horrorfilm die door een vrouw (Amy Holden Jones) werd geregisseerd. Uiteraard is het nu tijd voor een remake die al opgenomen schijnt te zijn.

Begin deze eeuw kreeg de bijna 40 jaar oude slasher zelfs een herbeoordeling die hem vandaag de dag afschildert als feministische satire van het genre. Tevens kwamen er 2 sequels (1987/1990) en 2 spin-offs (2003/2011) die allen minder goed waren.

Later dit jaar zal de remake debuteren op Syfy Channel met een script van Suzanne Keilly (Ash vs Evil Dead). Plotdetails worden nog geheim gehouden. In het origineel organiseert een middelbare scholiere bij haar thuis een slaapfeestje met vriendinnen. Alles is gezellig, totdat een moordende maniak met een boormachine de tieners bij bosjes begint af te slachten.

Veel naakt
In ieder geval is bekend dat het verhaal wederom zal draaien om een logeerpartijtje met allemaal meisjes, maar dit keer met een andere insteek.

Wat vooral nieuwsgierigheid wekt, is hoe kuis deze nieuwe versie gaat worden met de huidige cultuur waarin we leven. In de jaren '80 deinsde zowel de mensen achter als voor de camera er niet voor terug om blote borsten, billen en dergelijke in beeld te brengen, wat mede heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van de film.

En stiekem hoop je daar als (mannelijke) kijker toch wel op als er allemaal vrouwelijk schoon bij elkaar zit in een horrorsetting, want het zou toch jammer zijn als iedereen straks een lange slobberige pyjama draagt...

NieuwsFilm

meest populair