Algemeen

Maker 'The Dark Tower' heeft spijt van de film

Wat een epische Stephen King-film had kunnen zijn, werd uiteindelijk een middelmatige actiefilm.

door Zilko Tarici om 14:47 in Algemeen
Er zijn maar weinig verhalen van Stephen King die zo geliefd zijn als zijn Dark Tower-reeks. Daarom was het extra teleurstellend voor fans dat de verfilming uit 2017 zo ontzettend middelmatig was.

Akiva Goldsman, een van de producenten van de film, liet zich onlangs uit over de mislukte verfilming en hoe hij en de rest van de makers de film eigenlijk aan hadden willen pakken:

"Ik heb veel spijt over de elementen die niet werkten in die film. Onze beste versie van deze verfilming bestond voordat tv, streaming en films door elkaar heen liepen. Ik ben een ontzettende fan van de boeken en de delen die niet in onze film zaten. Ron Howard, die de film eigenlijk zou maken, wilde meerdere series en films maken. Er zijn een aantal dingen in de film die wel werkten, zoals Idris Elba als Roland. Maar wat betreft het verhaal en hoe we uiteindelijk besloten het te vertellen, heb ik veel spijt."

Te veilige versie
Vooraf aan de release van de film, steunde King zelf de verfilming wel, maar dit was voor de uiterst succesvolle, R-rated verfilming van It. King vond uiteindelijk dat de tekortkomingen van The Dark Tower voortkwamen uit het feit dat het bronmateriaal op een te veilige manier werd verfilmd:

"Het grootste probleem is, naar mijn mening, dat ze er een film voor 12 jaar en ouder van wilden maken. Een grote blockbuster voor iedereen van 12 tot 3 jaar. Dat is wat ze wilden, en daar zijn ze de fout in gegaan. Mensen hebben dit allemaal al eens gezien."

Ondanks de slechte kritieken en de matige opbrengst, is het zeer waarschijnlijk dat iemand zich in de toekomst zal wagen aan een getrouwe verfilming van de Dark Tower-boeken.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De film was niet al te best, ondanks toppers Idris Elba & Matthew McConaughey.

Gigan72

Avatar

Tijdje geleden was die op tv heb hem toen voor het eerst gezien ..viel erg tegen daar had veel meer in kunnen zitten.

Jeroenevertp

Avatar

Het is lastig te verfilmen, Maar dat moet geen excuus achteraf zijn. Dat weet je vantevoren óók.
Ben zelf een groot King-Fan, maar vind De Donkere Toren een erg saaie en gortdroge serie. Ik had niet verwacht dat men hier een boeiende film/serie van had kunnen maken

Robbepost

Avatar

Film is een aanfluiting.

Lurking metafan

Avatar

Waste of potential, mee eens.

The Dark Tower reeks werd zo in de kiem gesmoord, terwijl het Stephen King-universum met al zijn boeken juist één fascinerend geheel vormen, waarin ook andere Stephen King boeken buiten de Dark Tower reeks deel uitmaken van dit grotere universum.

Hopelijk krijgt het nog een nieuwe kans, want het zou echt zonde zijn als er helemaal niks meer van zou verschijnen in films of series.

Spider-fan

Avatar

Het deed me erg aan een pilot voor een serie denken, vooral hoe het eindigt. Echt verschrikkelijk slecht als film is het niet, maar het is een soort uiterest gesimplificeerde versie van een episch verhaal.
Jammer genoeg is de pilot van de tvserie van Amazon ook nog niet vrijgegeven ondanks dat de makers dit zelf willen en er een petitie geweest is. Zolang er nog een mogelijkheid is dat een andere maatschappij het overkoopt, lijken ze zo'n pilot van een niet verder gemaakte serie niet graag vrij te geven. Al klonk het alsof de serie ook niet zo trouw zou zijn aan de boeken, aangezien er vrouwelijke scherpschutters in voor kwamen, wat een zeldzaamheid was in het oorspronkelijke verhaal. En ook waren de acteurs veel ouder, terwijl in het gedeelte van het verhaal dat voor de serie gebruikt werd (het vierde boek) de scherpschutters tieners waren die op hun eerste missie waren gestuurd om de voorraden en vee te inventariseren in een stadje, Hambry, in de baronie Mejis.

KeesjeNL

Avatar

Matige film was het; het leek meer op een middelmatige tv-serie..

Eddie Singer

Avatar

Alles wat het had moeten zijn, werd het juist niet.
Een regelmatig terugkerend verschijnsel in de filmwereld.
De 'Tower of Terror' werd 'De Rups'....

'Er een gezinsfilm van willen maken'....Serieus? Dat is de doodsteek voor bepaalde creativiteit en talent.
Laten we van 'The Evil Dead' een leuke en gezellige gezinsfilm maken....ik heb er zin in! - cynisme uit.

Fluffer

Avatar

Film was niet goed maar The dark tower is ook verre van makkelijk te verfilmen en eigenlijk ook verre van mijn favoriete boek(en) van King.

NieuwsFilm

meest populair