Maker 'The Dark Tower' heeft spijt van de film

Wat een epische Stephen King-film had kunnen zijn, werd uiteindelijk een middelmatige actiefilm.

Er zijn maar weinig verhalen van Stephen King die zo geliefd zijn als zijn Dark Tower-reeks. Daarom was het extra teleurstellend voor fans dat de verfilming uit 2017 zo ontzettend middelmatig was.

Akiva Goldsman, een van de producenten van de film, liet zich onlangs uit over de mislukte verfilming en hoe hij en de rest van de makers de film eigenlijk aan hadden willen pakken:

"Ik heb veel spijt over de elementen die niet werkten in die film. Onze beste versie van deze verfilming bestond voordat tv, streaming en films door elkaar heen liepen. Ik ben een ontzettende fan van de boeken en de delen die niet in onze film zaten. Ron Howard, die de film eigenlijk zou maken, wilde meerdere series en films maken. Er zijn een aantal dingen in de film die wel werkten, zoals Idris Elba als Roland. Maar wat betreft het verhaal en hoe we uiteindelijk besloten het te vertellen, heb ik veel spijt."

Te veilige versie
Vooraf aan de release van de film, steunde King zelf de verfilming wel, maar dit was voor de uiterst succesvolle, R-rated verfilming van It. King vond uiteindelijk dat de tekortkomingen van The Dark Tower voortkwamen uit het feit dat het bronmateriaal op een te veilige manier werd verfilmd:

"Het grootste probleem is, naar mijn mening, dat ze er een film voor 12 jaar en ouder van wilden maken. Een grote blockbuster voor iedereen van 12 tot 3 jaar. Dat is wat ze wilden, en daar zijn ze de fout in gegaan. Mensen hebben dit allemaal al eens gezien."

Ondanks de slechte kritieken en de matige opbrengst, is het zeer waarschijnlijk dat iemand zich in de toekomst zal wagen aan een getrouwe verfilming van de Dark Tower-boeken.



NieuwsFilm

meest populair