Gerucht: Dit wordt het bizarre plot van de nieuwe 'Alien'-film

Disney zou het concept van de franchise helemaal op z'n kop willen zetten.

Disney nam 20th Century Fox over en verspilt geen tijd als het aankomt op het herlanceren van een aantal franchises. Zo bijvoorbeeld ook de Alien-franchise.

Het verhaal gaat dat Disney er op dit moment aan werkt om zich te distantiëren van het werk van Ridley Scott voor de derde film in de prequelreeks. In plaats van zijn visie voor die film, kiest de studio voor een heel ander verhaal.

Te ingewikkeld
That Hashtag Show, dat gewoonlijk betrouwbare informatie heeft, stelt dat Disney een aantal schrijvers heeft ingehuurd. Die hebben de opdracht gekregen een nieuw verhaal voor een nieuwe film in de franchise te bedenken. Een verhaal dat het zonder Ellen Ripley of verhaallijnen van voorgaande films moet doen.

Volgens de site volgen we nu een hoofdpersoon genaamd Fiona, een Mary Elizabeth Winstead-achtig type, die als wetenschapper werkt aan boord van een kolonieschip dat zoekt naar een nieuwe thuiswereld.

Opmerkelijk genoeg zouden er aan boord van het schip een aantal alien-eitjes liggen, die uitkomen en leiden tot grote chaos. Maar er is een twist: Fiona zou een van de Facehuggers weten te vangen en die incuberen. Ze zou hem laten opgroeien in een tank, waardoor er een 'goede' Xenomorph ontstaat die trouw is aan Fiona en de mensen. Daarmee zou de film zich duidelijk onderscheiden van voorgaande delen.

NieuwsFilm

meest populair